Predsednik Štrajkačkog odbora: U Fijatu sutra radni dan

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Štrajkačkog odbora: U Fijatu sutra radni dan

Protest koji je zakazan za sutra u 11 časova ispred Skupštine Grada Kragujevca je otkazan, naglasio je predsednik Štrajkačkog odbora Fijata Zoran Marković, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić.

Marković je pozvao je sve radnike "Fijata" da tog dana dođu na svoja radna mesta.

On je rekao da su sindikat i štrajkački odbor, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, fabrike "FCA Srbija" odlučili da prekinu štrajk i nastave razgovore sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kompanije i Vladom Srbije na najvišem nivou.

Premijerka Brnabić je postigla je dogovor sa štrajkačima u kragujevačkom Fijatu o prestanku štajka i započinjanju pregovora. Ona je iza zatvorenih vrata više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača u "FCA Srbija" gde je proizvodnja bila obustavljana 27. juna.

Brnabićevu je dočekao gradonačeklnik Kragujevca Radomir Nikolić, a premijerka se sa sastala s radnicima koji štrajkuju od 27. juna.

Radnici Fijata su danas zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić.

Brnabić je danas na konferenciji za novinare, a posle sastanka sa HBIS grupom, rekla da će se vlada boriti za Fijat kao što se borila za Železaru Smederevo, ali da štrajkački odbor traže nemoguće, odnosno ono što vlada ne može da ispuni.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U "Fijatu" radni dan

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2017, 08:08

Predsednik Štrajkackog odbora Fijata Zoran Marković izjavio je da se otkazuje protest koji je bio zakazan danas i pozvao je sve radnike "Fijata" da dođu na svoja radna mesta...Marković je rekao da su sindikat i štrajkački odbor, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, fabrike "FCA Srbija"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.