Prave „punto“ u dve smene

Izvor: Blic, 29.Jun.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prave „punto“ u dve smene

Ovog meseca u kragujevačkoj fabrici „Zastava auto” proizvedeno je 2.000 komada „punto klasika”, izjavio je za „Blic” Zoran Bogdanović, direktor fabrike. Delovi i sklopovi od kojih se pravi ovaj model automobila koji nosi oznaku FIAT železnicom stižu svakoga dana, a već sredinom jula počeće i proizvodnja „punta” s dizel motorom.



- Više od 1.000 radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << angažovano je na proizvodnji „punta”, i oni rade u dve smene. Najviše posla ima za radnike u pogonima karoserije i lakirnice. Sa nama su svakoga dana i stručnjaci iz „Fijata”, koji nam pomažu da usavršimo tehnologiju, ali i da kontrolišu kvalitet svakog automobila - kaže Zoran Bogdanović.

Đuzepe Zakarija, prtparol „Fijat automobili Srbija”, kaže da je „zadovoljstvo, pre svega, to što je proizvodnja u 'Zastavi’ dostigla stotinu jedinica na dan i što je ona projektovana prema tražnji koja za ovim vozilima vlada kod kupaca”.

- Kragujevački „punto” je već najprodavaniji automobil na ovdašnjem tržištu i postao je novo nacionalno vozilo. On je sa cenom od 5.999 evra ubedljivo najpovoljnija ponuda, ali u osnovnoj verziji, i to zahvaljujući pomoći republičke vlade - kaže Đuzepe Zakarija.

Kako „Blic” saznaje, „Fijat” je već priveo kraju raščišćavanje starih „Zastavinih” hala da bi u njih naredne godine počeo da instalira najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju automobila. Kragujevac će, ako sve teče po planu, tako od fabrike „Fijata” u Poljskoj, u kojoj se sada proizvodi „fijat 500”, preuzeti tehnološki primat. Već su i projektovana dva modela od kojih će jedan početi da se pravi u centru Šumadije. Reč je o potpuno novom malom gradskom vozilu, tehnički sofisticiranom, koje će biti namenjeno, pre svega, za prodaju na tržištu Evropske unije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.