Pratite Sajam u Ženevi na B92.net

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pratite Sajam u Ženevi na B92.net

Od 6. marta na našem sajtu možete pratiti događanja na Sajmu automobila u Ženevi. Kao i ranije, naša redakcija nalazi se na licu mesta. Ovogodišnji sajam biće nam zanimljiviji od prethodnih jer će na njemu svetskoj javnosti premijerno biti predstavljen automobil koji se proizvodi u Srbiji, FIAT 500L.

Kapije 82. Međunarodnog auto-salona u Ženevi otvaraju se za predstavnike medija u utorak 6. marta, a posetioci će moći da uživaju u najnovijim dostignućima automobilske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrije od 8. do 18. marta.

Kao uvod u ovogodišnji sajam automobila, u ponedeljak 5. marta održaće se izbor za "Automobil 2012. godine”.

Za ovo priznanje konkurisali su svi modeli koji su se pojavili na evropskom tržištu tokom 2011. godine, uz uslov da su se prodali u najmanje 5.000 primeraka.

Pobednik će biti izabran između sedam automobila koji su ušli u uži izbor, a to su Citroen DS5, FIAT Panda, Ford Focus, Opel Ampera, Range Rover Evoque, Toyota Yaris i Volkswagen UP!

Organizatori sajma u Ženevi 2012. najavili su više od 140 evropskih i svetskih premijera, a pored ostalih biće predstavljeni i funkcionalni minivan Ford B-MAX, crossover Opel Mokka, hečbek Volvo V40 i partnerski modeli PSA grupacije Peugeot 4008 i Citroen C4 Aircross.

Kada je reč o premijum proizvođačima najavljena je treća generacija Audija A3, zatim koncepcijski izmenjena nova Mercedesova A klasa kao i nekoliko BMW-ovih noviteta poput Serije 6 Gran Coupe ili restilizovanog modela X6.

Sajam automobila u Ženevi svakako će obeležiti i neki od automobila koji su pristupačniji prosečnom kupcu, kao što su nova generacija modela KIA Ceed, karavan verzija Hyundaija i30 ili minivan Dacia Lodgy.

Među mnogim zanimljivim konceptima, posetioci će moći da pogledaju kabriolet varijantu Range Rovera Evoque, evropsku verziju Honde CR-V, Mazdu Takeri iz koje će se razviti nova Mazda6 i Nissan Hi-Cross, kao najavu za sledeću generaciju terenca X-Trail.

Ljubitelji sportskih i superautomobila uživaće u novom, "najbržem do sada” Ferrariju F12 berlinetta, kao i roadsteru Bugatti Veyron Sport Vitesse, restilizovanim Aston Martinu V8 Vantage i Maseratiju GranTurismo Sport i modelu Subaru BRZ sa pogonom na zadnjim točkovima

Više detalja o ovim i drugim automobilima koji će biti predstavljeni na auto-salonu u Ženevi 2012. možete pročitati u našem specijalu, nakon njihovih zvaničnih premijera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.