Povlačenje „punta” ne odnosi se na Srbiju

Izvor: Politika, 15.Apr.2011, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlačenje „punta” ne odnosi se na Srbiju

BEOGRAD – Kompanija Fiat Automobili Srbija saopštila je danas da se povlačenje 130.000 automobila marke „punto” ne odnosi na „Fiat Punto klasik” koji se proizvodi u Kragujevcu.

Svi zainteresovani kupci za dodatne informacije mogu se obratiti našem kol centru na broj telefona 0800-342-800, istaknuto je u saopštenju.

Italijanski „Fijat” povukao je sa tržišta više od 130.000 automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << marke „punto”, zbog mogućih problema sa kablovima na sistemu za kočenje ABS, zbog čega može doći do kratkog spoja, izjavio je juče portparol te kompanije.

„Povlačenjem je obuhvaćeno više od 130.000 vozila, uključujući modele 'grande punto', 'punto evo', 'grande punto van' i 'punto evo van'“, izjavio je portparol za agenciju AFP.

Ti automobili su povučeni zbog mogućnosti da je kabl u tom sistemu „prignječen” tokom sklapanja i da može „biti oštećen i izazvati kratak spoj”.

Više od polovine vozila je povučeno sa italijanskog tržišta, a ostatak sa evropskog.

Tanjug

objavljeno: 15.04.2011.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.