Od 3. septembra ponovo počinje proizvodnja u jednoj od najvećih srpskih fabrika

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 3. septembra ponovo počinje proizvodnja u jednoj od najvećih srpskih fabrika

Kragujevac -- Radnici kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu vraćaju se na posao 3. septembra posle tronedeljnog kolektivnog odmora.

U sindikatu Nezavisnost u toj fabrici navode da će do kraja godine mesečno imati pet do sedam radnih dana za koje će im biti isplaćena puna dnevnica, a za ostale dane 65 odsto od prosečne plate koju primaju.

Predsednik sindikata Nezavisnost kragujevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fijata Zoran Stanić rekao je da do Nove godine nema nekog velikog najavljenog posla, niti zvaničnih najava o početku proizvodnje novog modela fijat 500 đardinijera.

Stanić je dodao da su plate male i da su svi radnici, bez obzira na vrstu posla koju obavljaju, svrstani u najniži razred.

Kako je rekao, najave o početku proizvodnje novog modela fijat 500 đardinijera bile su samo medijske spekulacije.

Objasnio je da je vrlo teško istovremeno prozvoditi fijat 500 L i novi model automobila.

"Kad krene proizvodnja novog modela, radi se u tri smene, čak i vikendom. Tada se radi punom parom. Zato je teško organizovati istovremeno proizvodnju dva modela automobila", rekao je Stanić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.