Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 14:46

Počeo sastanak sindikalaca Fijata u Predsedništvu o statusu radnika

U zgradi Predsedništva Srbije u toku je razgovor predstavnika resornih ministarstava i sindikata "Fijata".
Predstavnici sindikata kragujevačkog "Fijata" stigli su u Predsedništvo nešto pre 14 časova.

Na sastanku će biti reči o dinamici isplate otpremnina za radnike Fijata koji napuštaju fabriku, kao i o zapošljavanju radnika koji uzimaju otpremnine i koji će dobiti posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u drugim kompanijama, te o zaštićenim kategorijama zaposlenih.
Za oko hiljadu radnika Fijata do 8. jula je u toku novo prijavljivanje za jednu od dve opcije rada u fabrikama "Stelantisa" u Evropi.
Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS rekao je ranije da će se razgovarati o zapošljavanju svih onih radnika koji uzimaju otpremnine i koji će u narednom periodu raskinuti ugovor sa matičnom kompanijom. 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Fijata na sastanku u predsedništvu, teme razgovora: ISPLATA OTPREMNINA I DALJE ZAPOŠLJAVANJE

Izvor: Blic, 05.Jul.2022

U zgradi Predsedništva Srbije u toku je razgovor predstavnika države i sindikata Fijata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.