Počela proizvodnja „punta“

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela proizvodnja „punta“

U pogonima kragujevačke fabrike automobila juče je zvanično počela proizvodnja "punta 188”, koju je otvorio direktor preduzeća "Fijat automobili Srbija” Đovani de Filipis. Kako je izjavio prvi čovek "Fijata” u Srbiji, "u prodaji će se ovi modeli automobila naći već polovinom aprila, a do sada je kompletirano više od 30 vozila koja su u fazi ispitivanja u vožnji na putevima”.

Prvi "punto” je, kako tvrde menadžeri " >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Fijata”, završen već krajem protekle nedelje i ova kompanija konstantno ulaže novac u kragujevačku fabriku automobila. Sada se, pre svega, modernizuje lakirnica, kako bi se povećao njen kapacitet i da bi vozila bila što kvalitetnije ofarbana.

Prema rečima direktora fabrike "Zastava auto” Zorana Bogdanovića, "’punto 188’ se i dalje pravi isključivo od delova i sklopova koji stižu iz Italije”.

- Dnevno proizvodimo oko 20 automobila, a uskoro će kapacitet biti podignut na 100 vozila u jednoj smeni. Na ovom poslu je angažovano oko 500 radnika, ali će njihov broj biti stalno povećavan jer fabrika treba da udovolji u zahtevima tržišta koje je već zainteresovano da kupi više od 19.000 "punta 188” - kaže Zoran Bogdanović.

"Fijat” je uz pomoć svojih stručnjaka i inženjera uspostavio sistem stroge kontrole u svim delovima proizvodnje "punta 188” u Kragujevcu. Sama činjenica da je proizvodnja uspostavljena govori da je kvalitet ovih automobila perfektan i da odgovara standardima "Fijata” i Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.