Panda postala Pandina: Unapređena i garantovana još tri godine FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 13:15

Panda postala Pandina: Unapređena i garantovana još tri godine FOTO/VIDEO

Dok čekamo julski debi Pande sledeće generacije, Fiat je predstavio Pandinu – novu verziju postojećeg modela unapređenu ADAS paketom i digitalnom instrument tablom.

Pored toga, italijanski brend je potvrdio da će Panda nastaviti da se proizvodi u mestu Pomiljano d'Arko bar do 2027. godine.

Fiat Pandina je najnovija varijanta Pande treće generacije koja je uglavnom nepromenjena od svog debija 2011. Tokom godina, ovaj gradski automobil je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blagu hibridnu tehnologiju, poboljšani infotainment sistem i novu opremu, ali najnovije ažuriranje je fokusirano na dodavanje tehničkih i bezbednosnih funkcija.

Pandina je nazvana "najbezbednija Panda ikada", ali je u pitanju zapravo osnovni ADAS paket, kako to zahtevaju bezbednosni propisi Evropske unije.

Standardna oprema uključuje napredni sistem kočenja u slučaju nužde, pomoć pri održavanju trake, detekciju pospanosti vozača i prepoznavanje saobraćajnih znakova, što je omogućeno novom kamerom na vetrobranskom staklu.

Njima se pridružuju automatska duga svetla, tempomat, zadnji parking senzori i ukupno šest vazdušnih jastuka.

Unutrašnjost Pandine je nadograđena novom digitalnom instrument tablom koja ima tri različita grafička režima. Ovo je kombinovano sa infotainment ekranom (7 inča), belom maskom na instrument tabli i malo redizajniranim volanom.

Prodaja nove Fiat Pandine počeće na glavnim evropskim tržištima u leto 2024, što se poklapa sa debijem sledeće generacije. Ovo bi mogao biti razlog zašto je Fiat izabrao novo ime za stari model, kako bi oba mogla da postoje istovremeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.