Pad majske prodaje automobila u Italiji

Izvor: S media, 02.Jun.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad majske prodaje automobila u Italiji

Italijanska prodaja novih automobila pala je u maju 13,79 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, objavilo je danas italijansko ministarstvo saobraćaja, navodeći da je udeo "Fijata" na domaćem tržištu skliznuo ispod 30 procenata, prvi put od decembra 2005. godine.

Ukupna prodaja dostigla je prošlog meseca 163.700 jedinica zbog prestanka podsticajnih mera za nabavku vozila niže emisije štetnih gasova, što >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je posebno pogodilo grupu "Fijat", glavnog domaćeg i jednog od najvećih proizvodjača kola u Evropi.

Prodaja "Fijata" je maju smanjena 25,1 odsto na godišnjem nivou, tako da je udeo kompanije u ukupnoj prodaji na domaćem tržištu iznosio 29,84 odsto, prvi put ispod 30 odsto od 2005. godine, prenela je agencija Ansa.

"Fijat" je prošlog meseca prodao oko 49.000 automobila tri njegove robne marke.

Registracija novih kola počela je da pada od aprila zbog negativnih efekata vladine odluke da se ukinu subvencije za kupovinu ekoloških vozila.

Poslednji podsticaji prestali su u decembru 2009. godine, ali su se posledice te odluke na prodaju osetile tek u martu, zbog toga što su kupci do tada registrovali nabavke.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjena stopa nezaposlenosti u Španiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jun.2010

Vlada Španije je danas saopštila da je broj nezaposlenih toj zemlji u maju opao za više od 76.000 zahvaljući rastu zapošljavanja pred letnju turističku sezonu. Ministarstvo rada kaže je to drugi uzastopni mesec smanjenja nezaposlenosti i najveći pad za mesec maj od 2005. Ipak, tokom proteklih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Opala prodaja automobila u maju u Italiji

Izvor: Capital.ba, 03.Jun.2010, 08:28

RIM, Italijanska prodaja novih automobila pala je tokom proteklog mjeseca 13,79 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Kako je navelo italijansko ministarstvo saobraćaja, udio 'Fijata' na domaćem tržištu skliznuo je ispod 30 odsto, prvi put od decembra 2005. godine. Ukupna prodaja dostigla...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.