Ostaju bez glavnog dizajnera: Valter de Silva napušta “Folksvagen”!

Izvor: Scandal.rs, 08.Nov.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaju bez glavnog dizajnera: Valter de Silva napušta “Folksvagen”!

Glavni dizajner Folksvagen grupacije, legendarni Valter de Silva, najavio je da će se povući sa tog položaja krajem novembra.

Jedan od najvećih automobilskih dizajnera današnjice ostavio je značajan trag u Folksvagenu i brendovima koji posluju u okviru te grupacije.

Rođen u Italiji 1951, de Silva je karijeru započeo u FIAT-u, a nastavio u Alfa Romeu, gde je oblikovao modele 156, 166 i 147.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << grupaciju Volkswagen dolazi 1998. godine, kada je postavljen na čelo dizajna Seata.

Pod njegovim rukovodstvom nastali su, između ostalih, druga generacija modela Leon i Ibiza treće generacije.

Četiri godine kasnije, imenovan je za glavnog dizajnera Audija.

U periodu 2002 – 2007. nastaju modeli kao što su Audi A5, Audi R8 i Audi TT druge generacije.

Na poziciju prvog čoveka dizajna “VW grupe” dolazi 2007. godine.

Odgovoran je za izgled većine Folksvagenovih modela nastalih između 2008. i 2011. godine.

Dizajnirao je prvi Passat CC, Scirocco iz 2008, najnoviju “Bubu”, mali gradski automobil, VW Up!

Zaslužan je i za Lamborghinijev koncept Egoista iz 2013. godine.

Povodom odlaska de Silve, prvi čovek Folksvagena, Matijas Miler, pohvalio je njegov doprinos kompaniji u kojoj je radio gotovo dve decenije.

“Valter de Silva je otelotvorenje kreativnosti, italijanskog stila i osećaja za lepo, sa jedne, i sistematičnosti i discipline, sa druge strane”, rekao je Miler o de Silvi.

On je dodao da će Valter de Silva, uprkos odlasku sa pozicije šefa dizajna Folksvagena, zadržati savetodavnu funkciju u toj grupaciji.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.