OPERISAN TEŠKO POVREĐENI RADNIK FIJATA, STANJE STABILNO

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPERISAN TEŠKO POVREĐENI RADNIK FIJATA, STANJE STABILNO

KRAGUJEVAC - Radnik Darko K. (31), koji je u utorak teško povređen u fabrici "Fijat automobili Srbija" (FAS), operisan je u toku noći i njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, izjavila je portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević.

"Darko K, koji ima višestruke prelome na telu, posle operacije je prebačen u Centar za anesteziologiju i reanimaciju, gde je pod stalnom lekarskom kontrolom", rekla je Đorđevićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Objašnjavajući da je pacijentu urađena ortopedska operacija na stabilizaciji preloma ekstremiteta, Đorđevićeva je naglasila da je radnik u svesnom stanju.

Darko K. iz Velike Plane povređen je u utorak po podne kada je, radeći na sanaciji krova u fabrici automobila, pao sa visine od 12 metara i zadobio višestruke prelome ekstremiteta i na glavi opasne po život.

Načelnik Odeljenja republičke inspekcije rada u Kragujevcu Prvoslav Milenković rekao je da je u toku procedura radi utvrđivanja svih činjenica i eventualne odgovornosti.

"Inspektor rada je odmah izašao na mesto gde je radnik povređen i za sedam do osam dana biće poznato da li ima krivice i čija je", precizirao je on.

Darko K. je radio za firmu koju je fabrika FAS angažovala na izvođenju radova na rekontrukciji. On je treći radnik koji je povređen prilikom rekonstrukcije fabrike automobila.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.