Novi direktor Fijata najavio probnu proizvodnju automobila

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktor Fijata najavio probnu proizvodnju automobila

Probna proizvodnja Fijatovih automobila u obnovljenoj kragujevačkoj fabrici, u koju je uloženo milijardu evra, počeće u oktobru ove godine. Tada će sa linija sići prve atestirane školjke, a novi kompletan Fijatov model “L- Zero” biće gotov do kraja godine - izjavio je novi direktor “Fijat automobila Srbije”, Antonio Ferara.

Serijska proizvodnja automobila B klase koji treba da nasledi čuvene modele "Fijat Ideu” i "Lanča Muzu” počeće najkasnije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maju. Ovo vozilo može da izađe na tržište i ranije, ako svi procesi proizvodnje budu zaokruženi, vezano za komponentaše i sva potrebna testiranja.

U svakom slučaju, plan kompanije Fijat je da svoj novi automobil predstavi u martu 2012. na sajmu u Ženevi. Planirano je da se taj model prodaje pre svega na tržištu Evrope, ali i u Americi.

Ferara je rekao da je do sada potpuno obnovljena stara Zastavina fabrika, u kojoj je rekonstruisano 1,4 miliona kvadratnih metara prostora. Promenjeno je 400.000 kvadratnih metara krova i 150.000 kvadratnih metara poda. Kupljena je najmodernija tehnologija automobilske industrije iz Japana, Nemačke i Italije.

U novoj fabrici Fijata, koja će biti najmodernija u celoj kompaniji instalirana je oprema koja može da proizvede od 30 do 60 automobila na sat, odnosno 250.000 vozila godišnje.

Za sada, maksimalno 2.400 radnika može da radi u ovoj fabruici. U fabrikama koje prave komponente biće ih zapošljeno daleko više.

Povezane vesti: Gotove prve školjke novog modela Fijata "Fijat" u školske klupe poslao 400 zaposlenih Fijat od 2012. izvozi automobile preko Luke Bar Fabrike delova za "Fijat" niču u Grošnici Osam fabrika delova iz Srbije u trci za dobavljače „Fijata“
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.