Novi automobili iz Kragujevca za izvoz

Izvor: S media, 23.Jul.2010, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi automobili iz Kragujevca za izvoz



Serijska proizvodnja dva nova Fijatova automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu počeće početkom 2012. godine, najavio je danas zamenik kragujevačkog gradonačelnika Nebojša Zdravković.


On je novinarima rekao da će u kragujevačkoj fabrici Fijat godišnje proizvoditi ukupno 200.000 komada dva nova modela i istakao da će se nova putnička vozila raditi za evropsko tržište.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Fijata Serdjo Markjone je, na predstavljaju polugodišnjih poslovni rezultata 21. jula, najavio je da će ta kompanija u Srbiji proizvoditi modele "fijat ideja" i "lanča muza".

Prema rečima Zdravkovića, radi se dva potpuno nova modela modela i oba će biti bazirana na platformi automobila "punto evo".

"Radiće se jedan gradski automobil sa pet vrata, a drugi mini ven sa sedam sedišta koji će praktično biti po uzoru na 'opel zafiru' ili 'sitroen pikaso'", rekao je Zdravković.

On je naveo da probna proizvodnja treba da startuje krajem 2011. godine, a serijska početkom 2012. godine.

Fijat u Kragujevcu će uz dva nova modela nastaviti, kako je rekao, proizvodnju "punta 188", kojih bi, prema planu, u 2010. trebalo da sa traka sidje 20.0000 komada.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

BMW pokazao drugu generaciju modela X3

Rukovodsto "Zastave" zadovoljno odlukom "Fijata"

Direktori "Fijata" odobrili podelu preduzeća

"Djenerali": Najveći prihodi u Evropi

"Nisan" širi proizvodnju u Meksiku

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.