Novi automobili iz Kragujevca za izvoz

Izvor: Beta, 23.Jul.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi automobili iz Kragujevca za izvoz

KRAGUJEVAC 23. jula 2010. (Beta) - Serijska proizvodnja dva nova Fijatova automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu počeće početkom 2012. godine, najavio je u petak zamenik kragujevačkog gradonačelnika Nebojša Zdravković.

On je novinarima rekao da će u kragujevačkoj fabrici Fijat godišnje proizvoditi ukupno 200.000 komada dva nova modela i istakao da će se nova putnička vozila raditi za evropsko tržište.

Predsednik Fijata Serdjo Markjone je, na predstavljaju polugodišnjih poslovni rezultata 21. jula, najavio je da će ta kompanija u Srbiji proizvoditi modele "fijat ideja" i "lanča muza".

Prema rečima Zdravkovića, radi se o dva potpuno nova modela modela i oba će biti bazirana na platformi automobila "punto evo". "Radiće se jedan gradski automobil sa pet vrata, a drugi mini ven sa sedam sedišta koji će praktično biti po uzoru na 'opel zafiru' ili 'sitroen pikaso'", rekao je Zdravković.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Serijska proizvodnja dva nova "Fijatova" automobila 2012.

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2010, 07:03

KRAGUJEVAC - Serijska proizvodnja dva nova Fijatova automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu počeće početkom 2012. godine, najavio je  zamenik kragujevačkog gradonačelnika Nebojša Zdravković...On je novinarima rekao da će u kragujevačkoj fabrici Fijat godišnje proizvoditi ukupno 200.000...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.