Nasamariše nas za tri miliona evra!

Izvor: Glas javnosti, 17.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasamariše nas za tri miliona evra!

Kragujevačka „Zastava“ platila je „Fijatu“ pre tri godine tri miliona evra na ime licence za proizvodnju „zastava 10“.

Ništa čudno da to nije isti onaj automobil koji će se, kako je pompezno najavljeno, u „Zastavi“ proizvoditi od marta ove godine, samo pod oznakom „punto 188“. Samo sada „Fijat“ nema nikakvu obavezu da iskešira, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vrati „Zastavi“ ono što je ranije platila za isti model automobila!?

- „Zastava“ je tada platila tri miliona evra za licencu, a uložila je i više miliona evra za nabavku nove opreme za proizvodnju „desetke“. Sredstva je obezbedila tako što je prodavala svoju imovinu. Ugovorom koji je vlada potpisala sa „Fijatom“, ta kompanija nema nikakvu obavezu da nešto od toga nadoknadi, niti „Zastava“ potražuje - izjavio je Zoran Mihajlović, predsednik sindikata „Zastava automobila“.

Delovi za „desetku“ i ranije su pristizali iz Torina rasklopljeni jer se nijedan deo nije proizvodio u Srbiji, pa je čak i „nalepnica“ sa oznakom „zastava 10“ lepljena u Torinu.

Početkom ove nedelje „Fijat“ je dostavio predlog ugovora kojim se predviđa obnavljanje proizvodnje „desetke“, odnosno „punta 188“.

- Ugovor o pokretanju proizvodnje „punta 188“ ne samo što sam video, već i dobio primerak. U ugovoru nema ništa konkretno ni obavezujuće. Navedeno je da će se proizvoditi „n broj automobila“, što može da znači jedan, a i sto, ili milion. Sve je pod oznakom „n“, ne znamo količinu serije, ko će to da radi, s koliko radnika, ko će da prodaje te automobile - kaže Mihajlović.

PRODUŽENI ODMORI

- Fijat“ je produžio godišnji odmor svojim radnicima, I radi samo sa 40 odsto kapaciteta. Tek treba da se u „Fijatu“ urade „lotovi“ za „punto“, a onda i dopreme kod nas. Ne verujem da će sve to da krene pre 15. marta - kaže Mihajlović.

Ko s Latinima tikve sadi o glavu mu se lupaju.

nije fijat kriv sto nasi radnici nikako da shvate da je kriza u svetu stvarna kao i kod nas.manje gledajte prvi program mozda vam se onda i javi nesto korisno.

Човече стварно си смешан,

препоручио бих ти да ти мање гледаш B 92, FOX, AVALА, Studio B и остале ТВ куће прикачене на англосаксонске донације.

Стварно немогу да верујем колико вређају интелигенцију овог народа(мада је пола ни нема па нема шта да се вређа попут горе поменутог).

Па ко још верује овим олошима на власти (и у опозицији) да је због глобалне кризе и нама аутоматски лошије? По принципу видела жаба где се коњ поткива па и она дигла ногу. Распродаше изроди сво национално благо и сва јавна предузећа (од којих паметне и самосталне државе пуне буџет) и сад им је свако крив па планирају да буџет пуне тако што ће повећати ПДВ, акцизе и остале порезе. Клошари глупи, подли и покварени.

Мрзим комунисте али једном случају скидам капу а то је Уго Чавез.

Човек је лепо када је дошао на власт урадио следеће:

сазвао борд директора великих (бивших јавних) предузећа која су извозила богатство од природних ресурса у САД и поставио им 2 услова, или да национализују 60 % и да врате држави украдено од америчких олоша или да их све скрати за главу.. И од тада друга прича, као и кад је Путин дошао на власт прво је распустио ММФ "саветнике" из свог кабинета.

А ови наши мизерни п(л)аћеници пишке у гаће од среће кад им поменеш задуживање код ММФ а..

Еј глупи народе освести се

Pa kako se to moglo dogoditi, kada nas narod nista drugo ni ne radi, nego samo pazi da ga neko ne prevari?. Ha, ha, dobrodosli u mafijaski klub, samo sto je ovoga puta to PRAVA mafija iz Italije a ne nakvi priuceni lopovi ili "nasa braca" Rusi.

Ma tri miliona nisu nisto u odnosu na 3 miliarde koje nam maznuse Rusi Nis-om. To je samo 1%.

Zuti su konacno dokazali da su veci prevaranti od Milosevica.Cestitam.

Taj posao propada, ali ne zbog necije lose volje vec zbog krize. I tu nema nikakvih emocija, situacija je teska i ne vidim kakva su to zapricavanja i ocekivanja.

Vladajuca koalicija ne sme da kaze istinu posto nije ruzicasta i nastavlja da zamajava narod. Od reklame se ne zivi, i sa zamajavanjem naroda i sebe zamajavaju umesto da se pokrenu i vide da li nekako mogu da ublaze krizu.

Ako ne mogu, neka ne lazu ni sebe ni nas, i vrrate mandate, nije to sramota.

Morace da se napravi pauza u bahatom odnosu prema vlasti i otimanju drzavnog novca i da se sacekaju neka bolja vremena.

"Vladajuca koalicija ne sme da kaze istinu..."

A ko je ovde jos zbog istine stradao...? Ili zbog lazi...? Vladajucoj koaliciji je upala sekira u med, prodaju, rasprodaju, novce trpaju u svoje dzepove, ulazu u ivesticije tipa "ja dam tebi 2 miliona eura, a ti ces od tih dva milionicica jedan na moj privatni racun..." i tako u nedogled. Nakotilo se nesoja i bande, ovo ispade gore nego za vreme Milosevica!

Srbiji jedino moze pomoci sponzorisana okupacija, neka vrsta protektorata slicnog onom nametnutom divljacima u Africi da se ne bi medjusobno pojeli.... Kad bi bilo kako bi trebalo da bude, ne bi zatvori mogli da prihvati sav sljam koji tamo priprada!

Sa Italijanima neki posao!!!... I jos se u to sve umesao onaj lopov dinkic!!!... Pa na to ne naseda ni Paja Patak. Cestitam, makaroni.

a koga nisu presli ti "arijevci"

napred nasi

samo im okrenite ledja i pristojno se nagnite napred

Italijani! 'de sa njima nadjosmo da sklapamo bilo koji posao?! Sto se ne dogovorismo sa Nemcima, Japancima gde nadjosmo bas zabare?!?!

Da se ne lazemo. Ovi iz Fiata su sigurno vec sredinom 2008 znali sta ceka svetsku autoindustriju. Nisu oni sisali vesla. Ovakve kompanije imaju eksperte i savetnike koji prate ekonomska zbivanja. A "Fiat Festival" u Kragujevcu je organizovan cisto iz politickih razloga sa Fiatovim clnicima kao glavnim glumcima. Sad je lepo pociscen zastavin program (od koga je zivelo cca 30 000 ljudi) a ostace samo Fiatov "oldtajmer" Punto koga ce da prave 500 radnika a mi cemo plakati od srece jer tako nam i treba.

Zar jos ima nekoga ko ne shvata da je rasturanje Srbije u toku?

Jos u Srbiji ne shvataju ko su G 17 i zasto sluze.Dinkic je "uveo" italijane da bi skinuo ljagu sa svog imena kao prevarant koji je uskratio narodu akcije.Kriza jeste u svetu ali Dinkic je Italijanima nudio sve i svasta i to su i dobili a od Italijana nema bas nikakve garancije.Dobili su fabriku , beztasni izvoz u Rusiju , ogromno zemljiste i to zabadava.Da bi izbegli bilo koju kaznu zato i stoji neodredjeni broj proizvoda automobila.Tako da jednog dana Italijani kao vlasnici fabrike mogu da proizvode u njoj sta god pozele a da bude sve po zakonu , dovoljno je da naprave samo jedan jedini auto.Da li je Dinkic glup covek ili pak totalno prodata dusa , uglavnom nam je upropastio SVE.Nasi dedovi su prolivali krv za tu Srbiju jer protiv Nemaca su se borili samo Srbi i pon eki jadnik iz drugih republika.Kod Srba je doslo i do gradjanskog rata u kome su Srbi ubijali Srbe zbog neke lude iseologije .Jedina ideologija je opstanak , postenje i ljubav prema svom narodu.Sve drugo je obicna zabluda.Mislim da je vecini Srba vec koliko toliko jasno da G 17 ima vecu snagu od bilo koje druge partije ili pak pesnica DS .Kako god okrenete nisu bas nista dobro uradili za Sribiju.Neka mi neko navede sta su to oni dobro uradili?Samo jedan primer.Uostalom moje misljenje ej da nikakav ugovor ne postoji izmedju Italijana i Srbije i da je sve to bio sou da se Dinkic pokaze da kao nesto dobro radi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.