NOVOSTI IZ TORINA: Fiat će proizvesti 1.983 primerka modela Panda 4x40° (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 12:43

NOVOSTI IZ TORINA: Fiat će proizvesti 1.983 primerka modela Panda 4x40° (FOTO+VIDEO)

Ovo je jedan od najstarijih automobila koji je još uvek prodaji u Evropi, a uz to je i među najšarmantnijim.

Trenutna verzija je u prodaji od kraja 2011. godine, a sada je ovaj impresivni i sposobni mali automobil dobio specijalno izdanje povodom proslave 40. godišnjice od dolaska originalne verzije s pogonom na sva četiri točka, koja je stigla 1983. godine.

Reč je o modelu punog naziva Fiat Panda 4x40° Limited Edition, koji će biti proizveden u simboličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1.983 primjerka. Od 1983. godine do danas je isporučeno gotovo 800.000 primeraka verzije s pogonom na sva četiri točka, a iz Fiata kažu da ovaj broj predstavlja oko 10 posto svih prodanih 4x4 automobila iz A segmenta. Specijalni model će se prodavati u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj i Italiji.

Osnova specijalnog modela je Panda Cross, koji je lakiran u Ivory boju te je dobio dvobojne 15-inčne felne. Postavljeni su crni bočni retrovizori, dok karoseriju krase crvene 4x40° oznake sa siluetom originalnog modela, a tu je i 4x40° značka na B stubu.

Što se tiče unutrašnjosti, Ivory tema se nastavlja te je kombinovana s crvenim koncem i još 4x40° logotipa, na sedištima je i izvezena oznaka 2023, gde su replicirani bočni profili originalne i aktuelne Pande 4x4. Fiat je koristio reciklirane materijale za centralne umetke na sedištima.

Bazirano na Cross paketu opreme, specijalno izdanje Pande dolazi dobro opremljeno, posjeduje automatsku klimu, grejanje i električne retrovizore, zadnje parking senzore, senzore svetala, kao i senzore za kišu. U unutrašnjosti je i 7-inčni infotainment ekran s DAB radiom i podrškom Android Auto te Apple CarPlay sistema. Ručica mjenjača i volan presvučeni su kožom, a postoji mogućnost podešavanja visine vozačevog sedišta.

Fiat Celebrates 40 years of Panda 4x4 success with the new Panda 4x40° Limited Edition 👉 https://t.co/F3gmXPvtFl#Fiat #cars #news #enzari #panda #4x40 pic.twitter.com/EIbQe33Zqe

— Enzari (@officialenzari) June 15, 2023

Aktuelna Panda će se zadržati na tržištu još nekoliko godina uprkos svojoj starosti, navodno će se nastaviti proizvoditi u fabrici Pomigliano na jugu Italije sve do 2026. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.