Mašine u Fijatu u punom pogonu

Izvor: RTS, 24.Avg.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašine u "Fijatu" u punom pogonu

Posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora radnici su se vratili u "Fijatovu" fabriku u Kragujevcu. Dva dana su trajale pripreme, a mašine su od danas u punom pogonu.
Od jutros se u Kragujevcu radi punim kapacitetima. U ponedeljak i utorak su u "Fijatovoj" fabrici pripremali pogone, nakon odmora tokom kog je obavljen kompletan remont.

Montažne trake startovale su u šest sati kada je došla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prva smena, a posao se nastavlja u 14.00 časova kada druga smena stiže na posao.
Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindikata "Fijat Krajsler automobili Kragujevac", kaže da se nadaju da će u narednom periodu imati totalnu uposlenost svih zaposlenih.
Podseća na "socijalnu bombu" kada je ukinuta treća smena i kada je otpušteno 700 radnika zbog smanjenog plasmana.
"To je tužan period ne samo kod nas, već i u kooperantskim firmama – socijalna bomba koja se desila u gradu Kragujevcu. Međutim, posle ovog tužnog perioda, nadamo se da se pojavljuje nova iskra – mogućnost plasmana na rusko tržište. Najvažnije, ako ne dođe do novog modela, ili saradnje Vlada Republike Srbije sa Grupacijom Fijat, plašim se da će u narednom periodu biti još problema u kompaniji", rekao je Marković.
Proizodnja je nastavljena i u "Fijatovim" kooperantskim fabrikama – sedam fabrika u industrijskoj zoni proizvodi auto-delove.
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je juče da će Kazahstan podržati bescarinski uvoz "fijata" iz Srbije na tržište Evroazijske unije koju, pored te zemlje, čine Rusija, Belorusija, Jermenija i Kirgistan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOTOV GODIŠNJI: Nastavljena proizvodnja u Fijatu

Izvor: Kurir, 24.Avg.2016

...Radnici su u ponedeljak i utorak pripremali proizvodne pogone posle kolektivnog odmora, tokom kojeg je obavljen remont mašina..Proizvodnja modela fiat 500L biće nastavljena u dve smene, jer je kragujevačka automobilska kompanijaukinula treću smenu i uz otpremninu otpustila izmedu 700 i 750 radnika..(Tanjug/RTS)..Autor:...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.