Markione: Prodaćemo 160.000 fijata

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markione: Prodaćemo 160.000 fijata

Ženeva -- Prvi čovek Fiajta Serđo Markione kaže da je cilj te kompanije da u 2013. godini proda 160.000 Fijata "500 L", zahvaljujući prodaji i u Americi.

"Cilj da u 2013. prodamo 160.000 komada novog modela "500L" nije previše optimističan jer ćemo sledeće godine početi da izvozimo i na tržište Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je markione.

Kako je naveo, kriza jeste oštra, ali više u Evropi, dok s druge strane okeana nije toliko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Markione je dodao da građani Srbije imaju razloga da se nadaju da će Fijat uspeti. Puna proizvodnja trebalo bi da počne na leto, a do tada će se raditi probe kako bi novi automobil bio što bolje napravljen. "To je Fijatu posebno važno jer će izvoziti na zahtevno tržište SAD, zbog čega mora da bude potpuno siguran da sve funkcioniše kako treba", kazao je šef Fijata.

Na pitanje kada očekuje da će proizvodnja u Srbiji dostići 300.000 automobila, kako je ranije najavljivano, Markione je u šali rekao „kada uspem da prodam sva kola".

On je rekao da se Fijat odlučio na pravljenje automobila poput „500L" umesto nekog džipa ili sportskog automobila zato što evropsko tržište više ne želi velika vozila.

"Tu morate da budete veoma oprezni kao proizvođač. S druge strane, tržište SAD delimično želi džipove, ali imamo dosta kapaciteta u našem sistemu da se izborimo s tim", naglasio je Markione.

Na pitanje da li onda očekuje veću prodaju u Evropi, Markione je odgovorio da očekuje da će prodaja „500L" biti ujednačena na ta dva tržišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.