Markione: Neophodne bolne reforme

Izvor: Blic, 21.Mar.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markione: Neophodne bolne reforme

Direktor "Fijata" i "Krajslera" Serđo Markione izjavio je juče da će evropski proizvođači automobila morati da izvrše bolno restrukturisanje, uključujući zatvaranje fabrika i otpuštanja radnika, kako bi prestali da posluju sa gubicima na starom kontinentu.

"Potreban mi je odgovor Evrope. Ako ovo pitanje ostavite nacionalnim vladama, toga neće biti", rekao je on na konferenciji za novinare.

Markione je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izrazio mišljenje da Evropska komisija treba da razmotri svoju regulatornu politiku i ohrabri smanjenje troškova. On smatra da će 2014. godine povećati prihode svoje kompanije na više od 100 milijardi evra, zahvaljujući rastu prodaje u Evropi kojoj će doprineti američki "Krajsler".

Italijansko-američka grupa je prošle godine zabeležila gubitak od 500 miliona evra i imala "slab" prvi kvartal. "Fijat" trenutno poseduje 58,5 odsto "Krajslera".

"Fijat, koji je krajem 2011. godine zatvorio svoju fabriku na Siciliji, planira da prekine poslovanje sa gubicima 2014. godine, a evropskim proizvođačima biće potrebno oko dve godine da se restrukturišu u regionu", rekao je Markione.

On je dodao da je prodaja automobila u Italiji pala na najniži nivo od 1985, te da evropski proizvođači moraju da smanje kapacitete za oko 20 odsto.

Povezane vesti: Markione u 2011. zaradio ukupno 18,87 miliona dolara Ferara: U maju serijska proizvodnja fijata "500 L" Lompar: Oko 95 odsto "Fijatovih" automobila izvoziće se preko Luke Bar Stigli japanski roboti za sklapanje srpskog "fijata" "Fijat" smanjuje proizvodnju u Poljskoj

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Markione najavljuje bolno restrukturisanje

Izvor: AutoBlog, 21.Mar.2012

 Direktor "Fijata" i "Krajslera" Serđo Markione izjavio je da će evropski proizvođači automobila morati da izvrše bolno restrukturisanje, uključujući zatvaranje fabrika i otpuštanja radnika, kako bi prestali da posluju sa gubicima na starom kontinentu."Potreban mi je odgovor Evrope. Ako...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.