Made in Sebia: Fijat 500 L krenuo put Italije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Made in Sebia: "Fijat 500 L" krenuo put Italije

Počeo izvoz "fijata 500 L" iz Srbije. Prvi voz sa 206 automobila namenjenih italijanskom tržištu krenuo iz Kragujevca ka luci Bar.

Ovde potpis Odoše u Italiju : Automobili spremni za prodaju, "made in Serbia"

 

Iz Kragujevca je put luke Bar danas krenula železnička kompozicija sa 206 automobila "fijat 500 L", a vozila će zatim do Italije biti transportovana brodom. Time je zvanično počeo izvoz novog automobila koji je proizveden u Kragujevcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Očekuje se da do kraja nedelje iz kragujevačke fabrike krene još 206 vozila. Više od dve stotine vozila transportuje se u 16 vagona, a kompoziciju do granice sa Crnom Gorom obezbeđuju pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu.

 

Voz će potom preko Požege i Brodareva stići u Crnu Goru, odakle će nastaviti do barske luke.

 

"Svake nedelje iz Kragujevca će do Luke Bar ići po dva voza. Osim železničkog transporta, vozila će do kupaca biti prevožena i drumskim saobraćajem. Broj vozila će se povećavati u skladu sa potrebama tržišta", rekao je direktor proizvodnje "Fijat automobila Srbija" Nuncio di Bartolo.

 

Ugovor o prevozu automobila i za železnice Srbije, jedan je od najvećih poslova u poslednjoj deceniji.

 

Direktor Direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije" Milan Maksimović rekao je da je reč o velikom poslu za "Železnice Srbije", koje već sarađuju sa FAS-om, tako što transportuju delove za novi model automobila.

 

"Iz Kragujevca će put Bara ići 12 vozova sedmično, kada se u Fabrici bude proizvodilo 200.000 automibila godišnje i u planu je modernizacija i elektrifikacija pruge od Lapova do Kraljeva", rekao je Maksimović.

 

Kragujevački "fijat 500 L" naći će se na više od 100 tražišta širom sveta, uključujući i Sjedinjene Američke Države.

 

Inače, serijska proizvodnja novog modela "fijat 500 L" počela je 4. jula u Kragujevcu, a plan je da se od novembra proizvodi 550 automobila dnevno.

 

Do kraja ove godine u Kragujevcu bi, prema najavama iz FAS-a, trebalo da bude proizvedeno 30.000 komada. U planu je da se u 2013. godini, u zavisnosti od situacije na tržištu, godišnje proizvodi od 120.000 do 180.000 automobila.

 

Novi "Fijatov" automobil "500 L" zvanično je predstavljen početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, a proizvodi se samo u fabrici u Kragujevcu. Na srpskom tržištu prodavaće se po ceni od 13.500 evra, dok će potencijalnim kupcima u Evropi biti ponuđena verzija sa dodatnom opremom po ceni od 16.000 evra.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.