Krulj: Fijat bi mogao da izmesti proizvodnju u Poljsku

Izvor: RTS, 15.Jul.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krulj: "Fijat" bi mogao da izmesti proizvodnju u Poljsku

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva "Fijata" trebalo da se obavi što pre.
Vladimir Krulj je, komentarišući pojedine medijske napise da bi "Fijat" mogao da ode iz Srbije, rekao da bi izmeštanje proizvodnje modela "fijat 500L" moglo da se desi i to u Poljsku, za koju navodi da je jedna od zemalja koje se najbrže razvijaju.

Gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Dnevniku RTS-a, Krulj je rekao da svako odustajanje od dijaloga u "Fijatu" ne nosi poruku dobru za bilo koga.
Dodaje da je izbegavanje dijaloga generisanje problema i postavlja pitanje "ko zapravo dobija odustajanjem od pregovora".
Prema njegovim rečima, zna se ko gubi odustajanjem od razgovora – radnici, Grad Kragujevac, cela Srbija.
Sve to, kaže, utiče na spoljnotrgovinsku razmenu Srbije jer "Fijat" učestvuje u BDP-u u velikom procentu.
"Više je nego jasno da je Vlada zauzela stav po nekim bitnim pitanjima. Razgovarali su i sa premijerkom Brnabić, a imamo i dogovor sa Kragujevcom i normalno je da se uđe u bonus efikasnosti koji je vlada ispregovarala – što se više prodaje, više za one najbolje", naglasio je Krulj.
Kolektivni ugovor, napominje ekonomski savetnik u Vladi Srbije, štiti i firmu i zaposlene.
"Mislim da je bitno što kolektivni ugovor garantuje radna mesta. Ključno pitanje je zašto prekidati dijalog", ističe Krulj.
Povećanje zarada ostaje kao mogućnost, ali to, kaže, zavisi od tržišnih uslova. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krulj: Što pre obnoviti dijalog radnika i predstavnika Fijata

Izvor: Blic, 15.Jul.2017

Bilo bi dobro da se dijalog predstavnika radnika kragujevačkog Fijata sa predstavnicima te kompanije što je moguće pre obnovi jer je to u interesu pre svega samih radnika i sadašnje i buduće proizvodnje u toj fabrici, izjavio je danas ekonomski savetnik u vladi Srbije Vladimir Krulj...Krulj je na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.