Krajsler vraća 7,5 milijardi dolara

Izvor: B92, 20.Maj.2011, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajsler vraća 7,5 milijardi dolara

Detroit -- Američki Krajsler, koji se nalazi pod kontrolom Fijata, planira da 24. maja vrati oko 7,5 milijardi dolara kredita dobijenih od vlada SAD i Kanade.

Vrećenj novca dobijenog za izlazak iz bankrota 2009. godine će, kako se ističe, ojačati finansijsku poziciju autokompanije.

Krediti su dobijeni u okviru Krajslerovog plana oporavka nakon drastičnog pada prodaje kola u svetu u periodu finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize pre dve godine, kada se kompanija nalazila na ivici kolapsa.

Krajsler će za vraćanje pozajmice koristiti 2,5 milijardi u hartijama od vrednosti koje će prodati investitorima, 2,5 milijardi bankarskih kredita i oko 1,3 milijarde dolara u kešu dobijenih od Fijata, tvrde izvori bliski kompanijama.

Američka auto-kuća će detalje o prodaji 3,5 milijardi obveznica objaviti u četvrtak, ali uprava Krajslera nije želela da komentariše anonimne izvore. U aprilu je kompanija najavila da će vladine pozajmice vratiti krajem juna.

Počektom ovog meseca Krajsler je prijavio neto prihod od 116 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine. Kompanija, koja je izbegla bankrot pre manje od dve godine, nije objavila neto profit od 2006. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krajsler vraća 7,5 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 20.Maj.2011

DETROIT, Američki Krajsler, koji se nalazi pod kontrolom Fijata, planira da 24. maja vrati oko 7,5 milijardi dolara kredita dobijenih od vlada SAD i Kanade. Vrećenj novca dobijenog za izlazak iz bankrota 2009. godine će, kako se ističe, ojačati finansijsku poziciju autokompanije. Krediti su dobijeni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.