Kako će izgledati električni Fiat iz Kragujevca FOTO

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 09:28

Kako će izgledati električni Fiat iz Kragujevca FOTO

Patentni crteži otkrivaju dizajn nove Pande na struju koja će se proizvoditi u Srbiji.

Sajt Carscoops objavio je patentne crteže na kojima je, kako se navodi, prikazana nova Fiatova Panda, električni automobil koji bi ove godine trebalo da počne da se pravi u kragujevačkim pogonima italijanske kompanije.

Ovaj sajt je objavio i spekulativni render novog modela, nastao na osnovu crteža, i to je do sada najbolji pokušaj da se prikaže spoljašnji izgled električne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pande. Iako je dizajn eksterijera donekle zasnovan na konceptu Centoventi iz 2019, nova Panda neće izgledati tako atraktivno kao ovaj konceptni automobil.

Ipak, može se reći da je u pitanju vozilo modernog dizajna, povišene karoserije u stilu krosovera. I dok prednji deo podseća na onaj sa Centoventija, zadnja strana automobila je dosta izmenjena, sa istaknutim pravougaonim LED stop svetlima koja su međusobno pobezana svetlosnom trakom.

Fiat ove godine puni 125 godina i jubilej slavi lansiranjem nove verzije svog najprodavanijeg automobila, Pande. Očekuje se da će se zvati Nova Panda (New Panda) kako bi se razlikovao od manjeg aktuelnog modela koji će biti ažuriran i koji će se prodavati uz njega.

Novi mali Fiat će biti dostupan sa u čisto električnoj verziji, ali i kao hibrid. Nastao je na istoj Stellantisovoj "Smart Car" mehaničkoj platformi kao i njegov "rođak" Citroen e-C3, a proizvodiće se u Srbiji, navodi Auto News, a ne u fabrici blizu Napulja, u južnoj Italiji, gde se proizvodi sadašnja Panda.

Za razliku od aktuelne Pande, novi model će biti većih gabarita. Pod pretpostavkom da Fiat odgovara dimenzijama e-C3, meriće u dužinu nešto više od 4.000 mm i imaće međuosovinsko rastojanje od oko 2.540 mm.

Poređenja radi, sadašnja Panda ima dužinu od 3.650 mm, dok je rastojanje između osovina 2.300 mm, tako da možemo očekivati značajan napredak u smislu praktičnosti i upotrebljivosti vozila.

Kada je reč o ceni, očekuje se da će hibridna verzija startovati ispod 15.000 evra, električna sa dometom od 200 km ispod 20.000 evra, a verzija sa autonomijom od 320 km ispod 23.000 evra.

Više informacija svakako ćemo saznati u narednim nedeljama i mesecima, uoči zvanične premijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pogledajte novu električnu pandu iz pogona u Kragujevcu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2024

Italijanski automobilski gigant FIAT priprema proizvodnju nove Pande koja bi ove godine trebalo da počne da se pravi u pogonima u Kragujevcu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.