Japanske prese stižu u FAS

Izvor: B92, 16.Sep.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanske prese stižu u FAS

Novi FIAT-ovi modeli koji će se proizvoditi u torinsko-srpskoj kompaniji proizvodiće se ispod najsavremenijih japanskih presa.



Čelnici ove multinacionalne kompanije u više navrata su najavljivali da će u Srbiji izgraditi najsavremeniju fabriku automobila u svetu, a u sredu je stigla informacija da su u Japanu pazarili najsavremenije prese marke KOMACU, vredne 150 miliona evra. Ova oprema će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kragujevac stići do maja 2011. godine.

U "Zastavinoj” fabrici automobila u toku je rekonstrukcija oko 400.000 kvadratnih metara proizvodnog i poslovnog prostora. Rekonstruiše se i 120.000 kvadrata krova i dograđuje već izgrađeni prostor za proizvodnju Punta.

Bez obzira na ove radove, početkom oktobra sa traka će sići i tridesethiljaditi automobil. Kupci za ovaj model u tolikom godišnjem tiražu već su obezbeđeni u našoj i osam država CEFTA i Magreba. Trenutno se pregovara sa još tri države o plasmanu ovog srpskog nacionalnog vozila, a na pomolu je dogovor i sa partnerima iz Turske, gde bi, prema procenama, moglo da se plasira još oko 10.000 automobila.

Proizvodnja "puntića” trebalo bi da obezbedi posao za oko 1.000 radnika koji su već na spisku FIAT-ove fabrike.

Još 150 miliona

Predstavnici "FIAT grupe” trenutno pregovaraju i o kupovini potpuno nove montažne linije za lakirnicu. Cena ove linije na tržištu se kreće od 50 miliona do 150 miliona evra. U tom poslu su najbolji nemački proizvođači, a kako "Novosti” saznaju, FIAT-ovi predstavnici upravo sa tim proizvođačima pregovaraju o kupovini montažne linije.

Izvor - NovostiOnline

I Multipla iz Šumadije
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanske prese za nove Fiatove modele iz Kragujevca

Izvor: AutoBlog, 16.Sep.2010

Preuzeto sa : Novosti.rs Torinsko-srpska kompanija kupila prese za nove modele automobila. Stiže najsavremenija oprema iz JapanaNovi "Fijatovi" modeli koji će se proizvoditi u torinsko-srpskoj kompaniji proizvodiće se ispod najsavremenijih japanskih presa - saznaju "Novosti" u "Fijat grupi". Čelnici...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.