Iz Kragujevca stižu “panda“ ili novi “fijat 500“

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Kragujevca stižu “panda“ ili novi “fijat 500“

U narednih desetak dana bi, kako „Novosti“ saznaju, trebalo da se donese odluka o pravljenju novog modela „fijata“ u Kragujevcu koji bi sa proizvodnih traka FAS mogao da siđe već početkom 2016. godine. Kod nas bi u jednoj od najmodernijih „Fijatovih“ fabrika u svetu, prema nezvaničnim najavama, mogla da se pravi nova „panda“ ili neki od novih modela iz porodice „500“, „hečbek“ ili „sports-vagon“.Ipak, i „Fijat“ kao i svi drugi veliki proizvođači vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nerado pričaju o svojim razvojnim planovima. Siguno je samo da će sledeće sedmice delegacija srpske vlade posetiti sedište „Fijata“ u Torinu gde će obrazložiti ideju premijera Aleksandara Vučića koji je rekao da će „zamoliti čelnike torinskog giganta da u Srbiji pravi još jedan model automobila“.Reč je o vozilu iz takozvanog „B“ segmenta koji bi cenovno, bio mnogo atraktivniji za srpsko tržište ali bi, naravno, bio namenjen i izvozu, gde bi zahvaljujući uspehu „fijata 500 l“ išao već utabanim stazama.Na Đurđevdan je u Mičigenu, u jednom od sedišta „Fijat-Krajsler“ grupacije, generalni direktor kompanije Serđo Markione, investitorima, predstavio planove ovog giganta do 2018. godine.Cilj je da se sa sadašnjih 4,4 miliona prodatih jedinica u prošloj godini taj broj poveća na sedam miliona u naredne četiri godine.Markione je predstavio planove za sve brendove („fijat“, „krajsler“, „dodž“, „džip“, „alfa-romeo“, „maserati“, „ferari“), a ono što nas posebno zanima je očekivanje da se prodaja „Fijata“ sa 1,5 miliona u 2013. poveća na 1,9 miliona vozila u 2018. što podrazumeva više novih modela među kojima je i „supkompaktno“ vozilo, mali pik-ap, koji bi bili prvenstveno namenjeni tržištu SAD, baš kao i „500H krosover“. Za evropsko tržište primarni model će biti baziran na novoj „pandi“, ali i na modelu iz „B“ segmenta koji bi trebalo da nasledi „grande punta“.Istovremeno je „Fijat“ najavio i pravljenje jeftinijih vozila za tržišta Kine, Indije koji će konkurisati sličnim modelima „Dačije“ („Renoa“), „Pežoa“, „Folksvagena“...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Kragujevca stižu "panda" ili novi "fijat 500"

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2014, 00:19

U narednih desetak dana bi trebalo da se donese odluka o pravljenju novog modela fijata u Kragujevcu koji bi sa proizvodnih traka FAS mogao da siđe već početkom 2016. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Večernje Novosti: Iz Kragujevca stižu “panda“ ili novi “fijat 500“

Izvor: Moto.rs, 10.Maj.2014

Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na izvornoj stranici » . foto © Fiat

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.