Italijanski Konti u Svilajncu

Izvor: RTS, 01.Dec.2012, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski "Konti" u Svilajncu

Kompanija "Konti" počela proizvodnju ambalaže za delove Fijatovih vozila. Italijanska kompanija zakupila prostorije nekadašnje štamparije u Svilajncu i zaposlila 80 radnika.

Italijanska kompanija "Konti", koja je kooperant "Fijata", otvorila je u Svilajncu fabriku za proizvodnju ambalaže za delove Fijatovih vozila i počela proizvodnju, saopšteno je iz opštine Svilajnac.

Italijanska kompanija je zakupila prostorije nekadašnje štamparije u Svilajncu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zaposlila 80 radnika.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da su dobili potvrdu čelnih ljudi Kontija da će naredne godine duplirati broj radnika, kao i da će se raditi u tri smene.

"Razgovarali smo i o mogućnosti da Konti naredne godine kupi ovu halu i da trajno ostane u Svilajncu", rekao je Milanović.

"Konti" je prošle godine otvorio fabriku u Velikoj Plani, ali se zbog boljih infrastrukturnih i uslova poslovanja preselio u Svilajnac.

Direktor kompanije "Konti" Antonio Gazero rekao je da je zadovoljan procesom proizvodnje.

"Imali smo veliku pomoć opštine Svilajnac oko rešavanja administrativnih stvari i vrlo brzo smo preselili mehanizaciju i počeli sa radom. Trenutno renoviramo poslovni prostor i početkom sledeće godine dobićemo kompletno opremljenu i funkcionalnu fabriku", rekao je Gazero.

Gazero je objasnio da ta fabrika uglavnom proizvodi metalne kontejnere za pakovanje delova za Fijat, koje stoje u proizvodnoj liniji dok se ne ugrade u automobile.

"Radimo i za veliki broj evropskih zemalja, a pravimo i palete koje izvozimo u Meksiko", rekao je Gazero.

Menadžer prodaje Saša Obradović je rekao da je najveći deo proizvoda namenjen automobilskoj industriji, pre svega Fijatu, ali i drugim auto kompanijama iz Nemačke i Francuske.

"U Svilajncu imamo sve uslove, blizu nam je Kragujevac. Ovde imamo infrastrukturu, puteve i železnicu što nam je bitno zbog izvoza, tako da će sigurno doći do povećanja proizvodnih kapaciteta već naredne godine", rekao je Obradović.

U Industrijskoj zoni u Svilajncu fabrike je otvorilo nekoliko kompanija iz Austrije i Holandije i "Panasonik" iz Japana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Italijanska kompanija Konti počela proizvodnju u Svilajncu

Izvor: Capital.ba, 01.Dec.2012

SVILAJNAC, Italijanska kompanija „Konti“, koja je kooperant „Fijata“, otvorila je u Svilajncu fabriku za proizvodnju ambalaže za dijelove „Fijatovih“ vozila i ove nedjelje počela proizvodnju, saopšteno je juče iz opštine ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.