Italija uložila u Srbiju 800 miliona evra

Izvor: S media, 22.Jun.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija uložila u Srbiju 800 miliona evra

Italija je od 2001. godine do danas, ne računajući investiciju "Fijata", u Srbiji uložila oko 800 miliona evra, što je svrstava na šesto mesto po obimu realizovanih investicija u našoj zemlji, izjavila je danas državni sekretar za regionalni razvoj u ministarstvu ekonomije Dragijana Radonjić-Petrović.

"To su investicije koje su već realizovane i koje za rezultat imaju 18.000 radnih mesta", rekla je ona na sesiji pod nazivom "Fokus Srbija", na kojoj su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavnici privredne delegacije iz italijanske regije Marke.



Radonjić-Petrović
je tom prilikom najavila da će danas svečano biti otvorena Regionalna kancelarija za jugoistočnu Evropu te italijanske regije.

"Italija je za Srbiju značajan politički, ekonomski i strateški partner. U cilju unapredjenja bilateralnih odnosa je i ova poseta regije Marke, koja danas otvara kancelariju u Beogradu, a preko koje će se realizovati brojne ekonomske i investicione aktivnosti i uspostaviti direktna komunikacija medju privrednicima", rekla je ona.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio je ocenio da su privredni odnosi sa Srbijom izuzetni i da su već rezultirali sklapanjem brojnih bilateralnih sporazuma, ali i konkretno ugovorenim poslovima izmedu preduzeća.

"Italija je postala i prvi spoljnotrgovinski partner kada je u pitanju srpski izvoz", podsetio je ambasador.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijani u Srbiji uložili 800 miliona evra

Izvor: Mondo, 22.Jun.2010

Po rangu investicija od 2001. godine, čak ne računajući najnoviju "Fijata", Italija na šestom mestu ali je i prvi uvoznik srpske robe.

Nastavak na Mondo...

Italija uložila u Srbiju 800 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2010

BEOGRAD, Italija je od 2001. godine do danas, ne računajući investiciju 'Fijata', u Srbiji uložila oko 800 miliona evra, što je svrstava na šesto mjesto po obimu realizovanih investicija u našoj zemlji, izjavila je danas državni sekretar za regionalni razvoj u ministarstvu ekonomije Dragijana...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.