Investicije Italije u Srbiji rastu

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije Italije u Srbiji rastu

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić i italijanski ministar ekonomskog razvoja Paolo Romani ocenili su na današnjem sastanku u Beogradu da investicije Italije u Srbiji rastu.

Kako je navedeno u saopštenju, italijanski ministar Romani je istakaona sastanku sa Dinkićem u Beogradu da su italijanski preduzetniciveoma zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji i najavio je dolazak i ostalih investitora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz ove zemlje u Srbiju.

Dinkić je rekao da ministarstvo ekonomije u ovom trenutku razgovarasa više od deset italijanskih kompanija koje su zainteresovane da dodju u Srbiju i pokrenu proizvodnju.

Dolaskom italijanskog Fijata, kao i drugih komponentaša započeta jejaka ekonomska saradnja, a u poslednje vreme to se proširilo i na tekstilnu industriju.

Najznačajnije italijanske kompanije do sada prisutne u Srbiji su Beneton, Golden Lejdi koja več ima tri fabrike u Srbiji, Pompea koja ima več dve kao i Kalcedonija, rekao je Dinkić.

On je dodao da zahvaljujuci italijanskim kompanijama, koje posluju uSrbiji domaća privreda beleži rast u pokrivenosti izvoza uvozom kaoi da je srpski izvoz u Italiju porastao za čak 44 odsto u prošloj godini.

Dinkić je zaključio da su automobilska i tekstilna industrijavodeće izvozne grane za srpsku privredu, podsetivši da u Srbijitrenutno posluje oko 250 italijanskih preduzeća u različitimsektorima od proizvodnje nameštaja i tekstila, do metalske iprehrambene industrije, kao i da one ostvaruju obrt od oko 2,5 milijardi evra i zaposljavaju blizu 20.000 radnika.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ministar ekonomskog razvoja Italije danas u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Feb.2011

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Ministar ekonomskog razvoja Italije Paolo Romani posetiće u petak Beograd i razgovarati sa srpskim zvaničnicima o privrednoj saradnji dve države. Romani će razgovarati sa predsednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem i ministrima ekonomije, rudarstva i telekomunikacija...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.