Inteza kreditira partnere Fijata

Izvor: B92, 08.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inteza kreditira partnere Fijata

Beograd -- Banka Inteza u Srbiji je sa dobavljačima Fijata, italijanskim kompanijama Sigit i "HT&L Fiting" potpisala ugovore o kreditima za izgradnju pogona u Srbiji.

Kako se precizira, oba ugovora podrazumevaju dugoročni zajam sa rokom vraćanja od 10 godina, a potpisani su pod okriljem matične grupacije Fijat, koja je većinski vlasnik kompanije Fijat automobili Srbija.

Ugovor Inteze sa italijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanijom Sigit podrazumeva kredit od 6,5 miliona evra za izgradnja pogona za proizvodnju plastičnih delova za vozila iz Fijatove fabrike u Kragujevcu.

Inteza je sa kompanijom HT end L Fiting potpisala ugovor od 2,6 miliona evra za finansiranje izgradnje fabrike za sveobuhvatno sklapanje točkova za Fijatova vozila na srpskom tržištu.

Kompanija Sigit i „HT&L Fiting" su, kako se ističe, među ključnim dobavljacima italijanskog proivođača vozila, kompanije Fijat.

Sigit, koja ima predstavništvo u Srbiji, jedan je od pet ključnih dobavljača delova za Fijatova vozila, dok je firma „HT&L Fiting" lider u pružanju sveobuhvatnih usluga sklapanja točkova u Italiji i ključni dobavljač Fijata u Poljskoj.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.