Vlada plaća Fijat posle rebalansa

Izvor: Mondo, 29.Avg.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada plaća Fijat posle rebalansa

Predstavnici "Fijata" prihvatili su danas predlog da Srbija, posle rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće "Fijat automobili Srbija", a ostatak od 40 miliona evra naredne godine.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je ranije da će uputiti takvu molbu, koja je prihvaćena na sastanku sa delegacijom "Fijata" sa potpredsednikom te italijanske kompanije Alfredom Altavilom na čelu.

Predsednik Fijat Grupe Serđo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Markione dolazi u posetu Srbiji naredne nedelje, najavljeno je na sastanku kome su prisustvovali i ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Današnjim dogovorom prevaziđen je problem nastao zbog toga što je Srbija bila u obavezi da ove godine uplati 90 miliona evra, ali prethodna vlada te obaveze nije ukalkulisala u budžet za 2012.

Krajem narednog meseca kreće zvanična prodaja novog modela Fijata 500L i do kraja 2012. godine 30.000 automobila biće proizvedeno u Kragujevcu, od kojih se očekuje prihod od oko 350 miliona evra.

Oko 70 odsto svih komponenti novog modela Fijata proizvode se u Srbiji u halama kompanija koje su smeštene u Grošnici kod Kragujevca i drugim firmama širom Srbije.

(Tanjug Foto Tanjug Nenad Milošević)
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat prihvatio Dinkićevu molbu

Izvor: Akter, 29.Avg.2012

Predstavnici "Fijata" prihvatili su danas predlog da Srbija, posle rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće "Fijat automobili Srbija", a ostatak od 40 miliona evra naredne godine

Nastavak na Akter...

Vlada Srbije plaća “Fijatu” poslije rebalansa budžeta

Izvor: Capital.ba, 29.Avg.2012

BEOGRAD, Predstavnici italijanskog “Fijata” prihvatili su prijedlog da Srbija, poslije rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće “Fijat automobili Srbija”, a ostatak od 40 miliona evra naredne godine ..

Nastavak na Capital.ba...

“Fijat” prašta deo duga Srbije do sledeće godine

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2012, 08:41

Srbija se ugovorom obavezala da italijanskoj kompaniji uplati 90 miliona evra. Dogovoreno je da se rebalansom budžeta do kraja ove godine obezbedi 50 miliona evra, a ostatak obaveze isplati tokom naredne godine

Nastavak na Telegraf.rs...

Fijat prihvatio molbu Dinkića, počinje prodaja 500L

Izvor: Glas javnosti, 30.Avg.2012

BEOGRAD - Predstavnici Fijata prihvatili su danas predlog da Srbija, posle rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće "Fijat automobili Srbija", a ostatak od 40 miliona evra naredne godine, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija i privrede...Ministar finansija i privrede...

Nastavak na Glas javnosti...

Otvoren "Inokop" u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2012

ZRENJANIN -..U Zrenjaninu je danas otvoren 13. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "Inokop 2012", na kojem će se tokom tri dana predstaviti 28 privrednih komora iz Srbije i iz inostranstva i više od 200 izlagača, na 70 štandova postavljenih u hali sportova na Karađorđevom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Otvoren sajam preduzetništva

Izvor: RTS, 30.Avg.2012

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović otvorila 13. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "Inokoop 2012". Vlada će usvojiti mere podrške privrednicima, najavila Verica Kalanović. ..U Zrenjaninu je otvoren 13. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.