Fijatovim radnicima bolje otpremnine i uslovi za rad u Slovačkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2022, 15:45

Fijatovim radnicima bolje otpremnine i uslovi za rad u Slovačkoj

Predstavnici radnika Fijata su nakon sastanka u Predsedništvu 28. juna izjavili da su dobili od kompanije Stelantis novu ponudu za rad u inostranstvu i veće otpremnine. Kako prenosi agencija Beta, na račune 492 Fijatova radnika iz Kragujevca, koji nisu zainteresovani za odlazak na rad u Slovačku i dobijaju otkaze u kompaniji, sutra će biti uplaćene otpremnine u iznosu od 790 evra po godini staža. Od tog broja radnika, 451 je iz fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, a 41 iz...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brnabić: Do kraja dana 492 radnika Fijata DOBIĆE OTPREMNINE

Izvor: Blic, 29.Jun.2022, 08:45

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će 492 radnika kragujevačke fabrike "Fijat", koji su proglašeni tehnološkim viškom, do kraja dana dobiti otpremnine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.