Izvor: B92, 04.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijatovi modeli u Rusiji?

Beograd -- Menadžment "Fijata" sve više razmišlja i o plasmanu modela koje će proizvoditi u Srbiji za tržište Ruske Federacije, pišu Novosti.

Italijani koji su u početku insistirali na tome da će automobile koje budu proizvodili u Kragujevcu uglavnom, odnosno u 95 odsto slučajeva, prodavati na tržištu Evropske unije, a preostalih pet odsto ponuditi ovdašnjim potencijalnim kupcima, u međuvremenu su promenili odluku.

Kako Srbija ima važeći sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa RF, koji omogućava da se najveći deo robe proizveden u Srbiji plasira na rusko tržište bez carine, odnosno samo uz troškove od jedan odsto, "Fijat" računa da bi planirana proizvodnja u Kragujevcu mogla da postane vrlo konkurentna u Rusiji.

Automobili do 1.600 kubika, za sada, nisu na spisku robe kojom firme iz Srbije i Rusije trguju bez plaćanja carina.

Ugovor između "Fijata" i Vlade Srbije o strateškom partnerstvu u fabrici automobila u Kragujevcu biće spreman za potpisivanje do kraja meseca - potvrdili su u sredu predstavnici obe strane.

Odmah posle ratifikacije energetskog sporazuma u parlamentu Srbije, biće zakazan sastanak mešovite radne grupe koju čine činovnici Vlade Srbije i Ruske Federacije.

Njihov jedini zadatak jeste da usaglase spiskove mogućeg proširenja Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.