Fijat se nećka:U Kragujevcu će montirati đardinijeru?

Izvor: Mondo, 27.Avg.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat se nećka:U Kragujevcu će montirati "đardinijeru"?

Novi "fiat 500 đardinijera", koji bi trebalo da na tržištu zameni model "500 l", najverovatnije će se proizvoditi u Srbiji, piše specijalizovani italijanski sajt Clubalfa.it. ovo je druga najava iz Italije različitog modela za Srbiju.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Fiat 500X

"Đardinijera" će se, kako tvrdi italijanski sajt pozivajući se na menadžment Fijata, verovatno proizvoditi u fabrici automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fijat Krajsler automobili u Kragujevcu, gde se sada proizvodi "500 l".

Kako prenosi beogradska "Politika", iItalijansko-američki automobilski gigant tek treba da potvrdi vest, a "đardinijera" bi trebalo da počne da silazi s proizvodnih traka najkasnije tokom 2021. godine.

Potvrđeno: Iz Kragujevca stiže POTPUNO NOV FIJAT

Ovaj automobil će verovatno imati i električnu verziju.

Ova informacija kosi se navodima u italijanskim medijima, koji su pre dve nedelje preneli reči predstavija Fijata, Olivieja Fransoe, da će se u Srbiji proizvoditi nov SUV model iz C segmenta, a ne iz B segmenta, kao što se pričalo pre nekoliko meseci.

Radi se, navodno, o krosoveru sa pet i sedam sedišta, čija će dužina biti oko 4,5 metara i biće Fijatova verzija popularnog "džipa kompas".

"Đardinijera" u direktnom prevodu znači "posuda za cveće" (u srpskom je žardinjera), istoimenog je naziva i salata od ukiseljenog povrža, ali taj naziv je nosio i karavan verzija automobil "fijat 500" u sedamdesetim godinama prošlog veka, kada ga je pravila Fijatova podružnica Autobjanki.

Foto: Wikipedia/Rudolf Stricker
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće montiranje Fiat 500 Giardiniera u Kragujevcu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2019

BEOGRAD - Novi Fiat 500 Giardiniera, koji bi trebalo da na tržištu zamijeni model "500 l", najvjerovatnije će se proizvoditi u Srbiji, piše "Politika".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.