Fijat akademija

Izvor: Istinomer.rs, 22.Okt.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat akademija

"Uskoro se, uz podršku vlade, otvara posebna akademija, gde će biti školovani i obučavani mladi kadrovi za rad na 'Fiat' automobilima." Ministar je tada napomenuo da će "do kraja januara projekat biti gotov, a plan je da se otvori u drugoj polovini sledeće godine" i da očekuje "da se tokom 2010. obuči 1.000 ljudi." (B92, FoNet, 23. 12. 2009. godine)
Slične >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << najave su pre toga stigle i iz kompanije "Fijat".
"U Kragujevcu će naredne godine početi da radi akademija koju će formirati kompanija 'Fijat automobili Srbija' i koja će godišnje školovati oko 1.000 novih radnika za poslove u novoj automobilskoj industriji. Kako je izjavio portparol 'Fijat grupe' Đuzepe Zakarija, 'nova škola će raditi u okviru fabrike i školovaće ne samo radnike već i menadžere'."
Blic, 1. 12. 2009. godine


Ministar Dinkić kasnije nije javno pominjao dokle se stiglo sa otvaranjem akademije, ali Italijani jesu. Ona je dalje je - u planovima.
"De Filipis (direktor fabrike Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis, prim. aut.) je naveo da je kragujevačka fabrika preuzela 1.000 zaposlenih iz Zastave i da namerava da zaposli još oko 1.300 ljudi, kao i da je izvršena 'resanacija ogromne fabrike koja je podrazumevala maltene podizanje fabrika iz početka'. On je najavio da je u planu i postavljanje novih montažnih linija da bi u proleće 2012. mogla da počne proizvodnja novog modela automobila. U planu je i otvaranje Fijatove akademije za obuku kadrova."
Beta, 13. 10. 2010. godine


S obzirom na to da Fijatova akademija za školovanje stručnjaka još nije otvorena i da odgovornost za to dele čelnici italijanske kompanije i ministar ekonomije, Dinkić dobija ocenu "krenuli, pa stali".
Inače, u međuvremenu je jedna kragujevačka srednja škola počela da obučava đake za rad u Fijatovim pogonima.
"Politehnička škola je uvela dva nova smera u dogovoru sa Italijanima. Direktor Siniša Kojić kaže da je to i ranije bila škola koja je obučavala kadrove za 'Zastavu' i da će to i dalje činiti."
Večernje novosti, 30. 7. 2010. godine


"Srednja politehnička škola u Kragujevcu postaće do kraja godine centar za obuku budućih radnika u 'Fijatovim' pogonima. U ovoj školi formiraće se automobilski trening centar sa više kabineta i laboratorija sa simulatorima svih sistema na modernim automobilima."
Blic, 14. 9. 2010. godine 

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Instalacija nove opreme u Fijatu

Izvor: S media, 22.Okt.2010

Završetak radova na rekonstrukciji nekadašnjih Zastavinih hala očekuje se do aprila 2011. godine, rekao je danas novinarima u Kragujevcu predsednik UO grupe Zastava vozila Aleksandar Ljubić...On je kazao da će tada biti prekinuta proizvodnja u fabrici Fijat automobili Srbija zbog početka instaliranja...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.