Fijat: Mogući rast udela u Krajsleru

Izvor: S media, 04.Jan.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fijat": Mogući rast udela u "Krajsleru"

Izvršni direktor italijanskog auto-giganta "Fijata", Serdjo Markione, izjavio je da je moguće da će njegova firma povećati udeo u proizvodjaču automobila "Krajsleru" na iznad 50 odsto, ukoliko ta američka kompanija u 2011. odluči da izadje na tržište akcija.

"Fijat" je 2009. preuzeo udeo u "Krajsleru" od 20 odsto, nakon izlaska te američke firme iz stečaja, a u zamenu za tehnologiju proizvodnje malih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << automobila i motora sa manjim zagadjenjem, kao i za znanje i iskustvo na području uprave, prenela je agencija AP.

Istorijska podela "Fijata"

U italijanskom auto-gigantu očekuju da će ove godine povećati udeo u "Krajsleru" na 35 odsto. Da bi taj udeo porastao na 51 odsto, potrebno je da "Fijat" otplati "Krajslerove" zajmove od američkih i kanadskih vlasti.

Analitičar švajcarske banke UBS, Filip Hušoa, smatra da je preuzimanje većinskog udela "Fijata" u "Krajsleru" veoma verovatno i očekuje da bi do toga moglo da dodje već tokom drugog tromesečja ove godine.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.