Fiat, uspešan izvoznik i srpski brend

Izvor: AutoBlog, 03.Maj.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiat, uspešan izvoznik i srpski brend

Kompanija "Fijat automobili Srbija" u prva tri meseca povećala izvoz za 50 odsto. "Fijat" je po prodajnim rezultatima najpopularniji auto kod nas, a kao brend postaje sve više prepoznatljiv i po sloganu "Sa ponosom stvoren u Srbiji" "Fijat automobili Srbija" su i u prva tri meseca ove godine naš najuspešniji izvoznik, ali i jedan od najvećih poslodavaca u regionu. Izvoz brodom preko barske luke povećan je od januara do marta za 50 odsto. U isto vreme, "Fijat" beleži i rast prodaje u Severnoj Americi, a mesečno se samo u Italiji plasira 7.000 vozila. Kompanija je u periodu od januara do marta ove godine izvezla automobile za 374,8 miliona evra i na prvom je mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika. Samo u Americi i Kanadi u martu je plasirao oko 2.000 modela 500L. "Fijat" je po prodajnim rezultatima najpopularniji auto kod nas, a kao brend postaje sve više prepoznatljiv i po sloganu "Sa ponosom stvoren u Srbiji". Miloš Petrović, predsednik udruženja uvoznika vozila i delova kaže da je "Fijat" otvorio vrata svim svetskim proizvođačima automobila da je Srbija tržište koje je dobro za ulaganje. "Sve velike kompanije koje se bave komponentama rade i za Fijat i za okruženje. Prema tome, mislim da je ovo stabilno ulaganje pokazalo da vredi doću u Srbiju", rekao je Petrović. "Fijat" želi da podstakne i ostale brendove u Srbiji. Izbor je pao na Beogradski maraton, a slede i neki muzički festivali poznati van granica Srbije. Alaksandra Ranković iz kompanije "Fijat automobili Srbija" kaže da je to "Nišvil", a u pregovortima su i sa "Egzitom",  kao i sa beogradskim projektom "Birfest". "Iskreno se nadamo da ćemo na pravi način poslati sliku Srbije u svet a samim tim i sliku najvećeg izvoznog proizvoda", rekla je Rankovićeva. U "Fijatu" smatraju da će ova godina izvozno i finansijski biti mnogo bolja. Luka Bar je od početka godine nabavila, zahvaljuči ovom poslu, opremu vrednu sedam milona evra za pretovar automobila. Ukupan promet povećan je za 50 odsto, a kako kažu u Fijatu, najbolje je investirati u svoje dobavljače, jer jedino tako se može biti siguran u plasman vozila, naročito u prekookeanskom saobraćaju. Izvor: Rts.rs /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

FAS za prva tri mjeseca povećao izvoz 50 odsto

Izvor: Capital.ba, 03.Maj.2014

BEOGRAD, Kompanija „Fijat automobili Srbija“ u prva tri mjeseca ove godine povećala je izvoz 50 odsto i najuspješniji je domaći izvoznik, ali i jedan od najvećih poslodavaca u regionu. U ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.