Fiat-Chrysler ulaže dve milijarde evra

Izvor: B92, 29.Dec.2020, 20:50

Fiat-Chrysler ulaže dve milijarde evra

Italijansko-američki proizvođač automobila Fiat-Chrysler će uložiti dve milijarde evra u fabriku u poljskom Tychyju kako bi je opremio za proizvodnju hibridnih i električnih modela, rekao je u utorak potpredsednik poljske vlade Jaroslaw Gowin.

"Moderni, hibridni i električni automobili marki Jeep, Fiat i Alfa Romeo će početi izlaziti iz fabrike u Tychyju 2022. godine", napisao je Gowin na Twitteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Fiat-Chrysler, koji planira 38 milijardi dolara vredno spajanje s francuskim PSA i stvaranje četvrtog proizvođača automobila na svetu, saopštio je da su pripreme za proširenje i modernizaciju te fabrike počele već u drugoj polovini ove godine.

Postrojenje u Tychyju je jedno od najvećih u kompaniji i trenutno zapošljava oko 2.500 ljudi. Italijansko-američki div planira da počne masovnu proizvodnju prvog od tri nova modela putničkih automobila u drugoj polovini 2022. godine.

U planu za period od 2018. do 2022. FCA se obavezao da u elektrifikaciju uloži devet milijardi od ukupno 45 milijardi evra ulaganja, piše Seebiz.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.