Fiat 500X na sajmu automobila

Izvor: Autoportal.rs, 24.Mar.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiat "500X" na sajmu automobila

Italijanu na 52. Međunarodnom sajmu automobila imaju status domaćina, pa su zato mnoge oči uprte u njih, a pre svega na novi model ove kompanije. U pitanju je krosover sa oznakom "500X" koji se predstavio posetiocima sajma.

Italijanski krosover "500X" dolazi nam sa dimenzijama od 4.25 metara dužine, sa širinom od 1.8 metara i visinom od 1.6 metara, uz napomenu da je verzija koja ima vuču na četiri točka za 2cm viša od "obične" varijante. Ovi gabariti dovoljni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << da "500X" u sebe strpa prtljag zapremine do 350 litara. Što se dizajna tiče kupcima je u ponudi 12 različitih nijansi boja, a tu je i izbor između alu-felni veličine 16, 17 i 18 inča.

Od agregata deo početne ponude biće "Turbo MultiAir2" motor zapremine 1.4 litara sa 140 konjskih snaga i vučom na prednjim točkovima uz šestostepeni manualni menjač; "E-torQ" motor zapremine 1.6 litara sa 110 konjskih snaga i vučom na prednjim točkovima uz petostepeni manualni menjač; "MultiJet II" motor zapremine 1.6 litara sa 120 konjskih snaga i vučom na prednjim točkovima uz šestostepeni manualni menjač i "MultiJet II" motor zapremine 2.0 litara sa 140 konjskih snaga i vučom na svim točkovima uz devetostepeni automatski menjač. Kasnije će doći i nešto jači agregati kao što je "Turbo MultiAir2" sa 170 i "Tigershark MultiAir2" sa 187 konjskih snaga.

Deo standardne opreme na novom Fiat modelu je šest vazdušnih jastuka, prednji farovi sa LED svetlima i elektronska kontrola stabilnosti. U zavisnosti od daljeg odabira paketa opreme "500X" nudi i sistem koji upozorava pri napuštanju trake, sistem koji vas upozorava na mrtav ugao, sistem pomoći pri kočenju i zadnja kamera zarad lakšeg parkiranja.

Za "povezivanje" vozača i automobila tu je "UconnectTM" sistem koji dolazi sa ekranom osetljivim na dodir veličine 5 ili 6.5 inča preko kojeg se mogu kontrolisati multimedijalni sadržaji i telefon. Tu je i Bluetooth bežična konekcija, AUX konektor, USB port i glasovne komande. Deo određenih paketa opreme je i "TomTom 2.5D" navigacioni sistem kao i "3D" navigacione mape.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.