Fiat 500, ali po ide vodi VIDEO

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 17:30

Fiat 500, ali po ide vodi VIDEO

I iako po svemu liči baš na "Fiat 500“, nije automobil, i ne vozi se po putu.

Radi se o čamcu koji je moguće voziti po moru, jezerima i rekama iako bi na prvi pogled neko mogao da pomisli da je "fića" upao u vodu. To je miks automobila i čamca pod imenom "car 500 off-shore" čiji je idejni tvorac dvadesetčetvorogodišnjak iz okoline Napulja, kome je Stellantis dao licencu za ovaj poduhvat.

Antonio Pjetro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marija Galaso, diplomirani pravnik, oduvek je voleo da se bavi inovacijama, a ovog puta je želeo da omiljeni italijanski automobil prenese i na vodene puteve, te je osmislio "fiću" na vodi pod imenom "car 500 off-shore" kao i startap pod istim imenom.

Automobil-čamac će biti proizveden u limitiranom izdanju od samo 500 primeraka, i biće prodavan kako u Italiji tako i u inostranstvu. Galaso je za italijanske medije izjavio da je dobio ideju gledajući jednu fotografiju "Fiata 500", i da je od tog momenta počeo da radi na projektu, što je trajalo pet godina, i prvi rezultat je bio prototip.

"Car 500 off-shore je perfektan čamac za one koji žele da ujedine eleganciju i funkcionalnost. Pomoću korišćenih tehnologija, moguće je sigurno ploviti po moru, na jezeru i rekama. Realizovao sam ovaj projekat Made in Italy sa željom da pokažemo kolika je vrednost italijanskog dizajna, zanatlija koji su se bavili svakim detaljem ne bi li napravili zaista luksuzno vozilo koje će biti za sve one koji su apasionirani ljubitelji života na moru", izjavio je Galaso koji je takođe ispričao kako je kontaktirao Stellantis nakon što je završio prototip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.