FIAT u Parizu 2012.

Izvor: B92, 25.Sep.2012, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT u Parizu 2012.

Na predstojećem Salonu automobila u Parizu, FIAT predstavlja novu Pandu 4X4, Pandu Trekking, Pandu Natural Power, Freemont Park Avenue i Freemont 2.4 sa šestostepenim automatskim menjačem. Posebno mesto na izložbenom prostoru zauzeće i FIAT 500L, model koji se za svetsko tržište ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu i čija je prodaja upravo počela.

Panda 4X4 je jedini model u svom segmentu s pogonom na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sva četiri točka. Treća generacija preuzela je nasleđe prethodnih verzija, a kao standardnu opremu nudi i ESC (Electronic Stability Control) i ELD (Electronic Locking Differential).

Ponudu motora čine 0.9 TwinAir Turbo (85 KS) i 1.3 MultiJet II (75 KS), oba sa Start&Stop sistemom koji omogućava nižu potrošnju goriva u gradskim uslovima vožnje.

Panda Trekking je stilizovana u off-road maniru, ali ima prednji pogon čije karakteristike su unapređene primenom inovativnog sistema Traction+.

Zahvaljujući specijalnim algoritmima za kontrolu i upravljanje kočnim sistemom, kontrolna jedinica elektronski simulira ponašanje samoblokirajućeg elektromehaničkog diferencijala. Na taj način obezbeđene su bolje karakteristike na klizavim podlogama u odnosu na one koje može da ponudi standardna “elektronika”.

Panda Natural Power je prvi automobil na svetu s dvocilindričnim turbo motorom koji za pogonsko gorivo koristi metan.

Maksimalna snaga TwinAir Turbo Natural Power verzije je 80 KS, potrošnja samo 3,1 kg/100 km u kombinovanom režimu vožnje, dok je emisija ugljen-dioksida svedena na 86 grama po kilometru – što je najbolji rezultat u okviru Grupacije FIAT i jedan od najboljih na tržištu.

Na vrhu ponude game Freemont, sada se nalazi verzija Park Avenue. U FIAT-u kažu da je ovaj model namenjen kupcima koji vode računa o svakom detalju, a opremljena je multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir od 8,4 inča, satelitskom navigacijom, kamerom za vožnju unazad, premijum audio uređajem od 368 vati, automatskim menjačem, naplacima od 19 inča...

Freemont Park Avenue dostupan je sa pogonom na dva ili sva četiri točka, a kupci mogu da biraju između dvolitarskog MultiJet 2 motora (170 KS) i novog benzinca od 2.4 litra, iste snage. Pored toga, u Parizu će biti predstavljen i Freemont 2.4 koji se isporučuje sa šestostepenim automatskim menjačem.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.