FIAT i Chrysler proizvodiće 6 miliona vozila godišnje

Izvor: B92, 31.Mar.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT i Chrysler proizvodiće 6 miliona vozila godišnje

Izvršni direktor kompanija FIAT i Chrysler, Serđo Markione, izjavio je da će ta dva proizvođača automobila zajedno imati kapacitet da proizvedu šest miliona vozila godišnje.

Markione planira da kompletira spajanje FIAT-a i Chryslera do kraja godine, čime će biti formirana grupacija FIAT-Chrysler automobili, koja će biti sedmi po veličini proizvođač vozila u svetu, prenosi agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dve kompanije su 2013. godine proizvele 4,4 miliona automobila, a tokom 2014. planiraju da prodaju 4,5 do 4,6 miliona vozila, pre svega zahvaljujući plasmanu na američkom i azijskom tržištu, navodi Markione, dodajući da je prag od šest miliona vozila potreban za očuvanje profitabilnosti na sve konkurentnijem globalnom tržištu.

Markione navodi da cilj za 2014. podrazumeva prihode od 93 milijarde evra i neto profit od 600 do 800 miliona evra, a novi višegodišnji plan poslovanja biće predstavljen u Detroitu u maju.

Izvor: B92, Tanjug
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velike ambicije Fijat Krajslera

Izvor: B92, 31.Mar.2014

Torino -- Izvršni direktor Fijata i Krajslera Serđo Markione kaže da će ta dva proizvođača automobila imati kapacitet da proizvedu šest miliona vozila godišnje...Markione planira da kompletira spajanje Fijata i Krajslera do kraja godine, čime će biti formirana grupacija Fijat Krajsler automobili,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.