FIAT Tipo Sport  spolja moćan, ispod haube prosečan FOTO

Izvor: B92, 18.Jan.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT Tipo Sport " spolja moćan, ispod haube prosečan FOTO

FIAT će kupcima ponuditi atraktivni, sportski paket opreme za Tipo hečbek koji, na žalost automobilskih entuzijasta, neće pratiti i odgovarajuća motorizacija.

Zahavljujući dodacima na spoljašnjosti, Tipo Sport izgleda agresivnije i sportskije, pa bi mnogi pomislili da se ispod površine krije potentan pogonski agregat. Međutim, FIAT je odlučio da se zadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo na kozmetičkim unapređenjima.

Za osnovu je poslužio Tipo S-Design sa 5 vrata, a Sport verzija ima atraktivniji prednji branike, naglašene aerodinamičke dodatke na sajtnama i krovni spojler, dok se na donjem delu zadnjeg branika nalazi masivni difuzor.

Sportski imidž zaokružuju crni krov, ukrasni detalji visokosjajne crne završne obrade i 18 inčne alu felne, dok su zadnji prozori dodatno zatamnjeni a karoserija je u specijalnoj Passione Red nijasni.

U unutrašnjosti dominira crna, a sedišta su presvučena kožom.

FIAT Tipo Sport standardno se isporučuje sa sedmoinčnim Uconnect HD Live multimedijalnim ekranom kao i Apple CarPlay i Android Auto sistemima za povezivanje sa smartfon uređajima.

Kupci koji se odluče za ovaj paket opreme mogu da biraju između 4 motora.

Atmosferski 1.4 litarski benzinac isporučuje 95 ks, a 1.4 litarski T-Jet proizvodi 120 ks. Kada je reč o dizel opcijama, na raspolaganju su 1.3 MultiJet sa 95 ks i 1.6 MultiJet sa 120 "konja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.