FIAT: Propast evra-30% auta manje

Izvor: B92, 13.Jun.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT: Propast evra-30% auta manje

Milano -- Eventualno ukidanje zajedničke evropske valute dovelo bi do pada prodaje novih automobila za oko 30 odsto, rekao je Serđio Markione predsednik FIAT-a.

Prema rečima Markiona, u slučaju da evrozona bude ukinuta, broj prodatih automobila u 2012. godini pao bi na manje od 10 miliona primeraka.

To bi bio veliki udarac za automobilsku industriju, s obzirom da je 2011. na evropskom tržištu isporučeno 13,1 miliona novih vozila.

Međutim, usprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mračnim prognozama koje je Markionne izneo i dosadašnjem padu prodaje automobila u mnogim evropskim zemljama, šef FIAT-a smatra da će italijanska kompanija uspeti da ispuni financijske planove koji su zacrtani za 2012. godinu i za sada ih neće korigovati.

Kompanija FIAT bi, prema tim planovima, trebalo ove godine da ostvari profit između 1,2 i 1,5 milijarde evra.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.