FIAT Mio koncept

Izvor: B92, 01.Nov.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT Mio koncept

Na Salonu automobila u Sao Paolu FIAT je predstavio koncept Mio FCC 3.



Novi automobil dugačak je 2489 mm, što znači da je kraći od modela Smart Fortwo, ima panoramski stakleni krov, kamuflirana svetla i pokrivene točkove zbog bolje aerodinamike. U enterijeru dominiraju reciklirani materijali, a sedišta liče na sofe.

Iz FIAT-a ostaju misteriozni kada je pogon novog koncepta u pitanju, ali se zna da je električne prirode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zanimljivo je da su Mio koncept zapravo oblikovali dizajneri iz celog sveta. Naime, italijanski proizvođač pokreno je sajt na kome su dizajneri podelili svoje ideje u vezi sa tim kako bi trebalo da izgleda gradski automobil budućnosti.

Međutim, ovo nije novina u FIAT-u; njima su već dva puta pre ovoga "internet dizajneri" pomogli da razviju koncepte - FCC1 i FCC2.

Iz italijanske kompanije kažu da je njihov sajt do sada privukao preko 2 miliona posetilaca iz 160 zemalja, a da je oko 17.000 dizajnera učestvovalo u kreiranju koncepta Mio.

Novi automobil razvijen je u FIAT-ovom dizajnerskom centru u Brazilu, a članovi njegovog tima insistirali su da dizajn bude minimalistički.

M. A.

Saznajte više o novom FIAT-u iz Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fiatov koncept Mio kreirali ljudi preko Interneta

Izvor: Autoportal.rs, 01.Nov.2010

Fiat je na brazilskom salonu automobila otkrio nekoliko koncepta. uz Uno Sporting i Roadster u Sao Paulu, Fiat je predstavio i koncept Mio, gradski automobil kojeg je preko Interneta kreiralo 17.000 ljudi.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.