FIAT L Zero stiže krajem maja 2012.

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT L Zero stiže krajem maja 2012.

Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) zaposlila je tokom januara 97 novih radnika. Većina novozaposlenih angažovana je na pripremi početka serijske proizvodnje novog modela L Zero, koja je planirana za kraj maja 2012. godine.

FAS je saopštio da se privodi kraju rekonstrukcija fabrike. Pogon "Karoserija" je kompletiran, a "Montaža" i "Lakirnica" će biti završeni u roku od mesec dana.

"U prvoj fazi proizvodićemo model sa pet sedišta, a serijska proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog automobila je planirana da počne krajem maja 2012. godine", rekao je generalni direktor FAS-a Antonio Ferara (Antonio Ferrara )krajem 2011. godine, prilikom posete najviših državnih zvaničnika fabrici u Kragujevcu.

"Trenutno smo u završnoj fazi realizacije investicija u vrednosti od 940 miliona evra. Ova fabrika se gradi u skladu sa svetskim standardima i predstavljaće jednu od najmodernijih FIAT-ovih fabrika", izjavio je direktor za poslovni razvoj FIAT-Chryslera i generalni direktor kompanije Iveco Alfredo Altavila (Alfredo Altavilla).

"Nastavljamo sa zapošljavanjem, po planu da do kraja 2012. brojimo 2.400 radnika", rekao je on.

Kako bi projekat bio realizovan u skladu sa neophodnim standardima, tokom narednih meseci, FAS će nastaviti da traga za kvalifikovanim radnicima, koji nakon zapošaljavanja prolaze kroz dodatne trening programe.

Programi su kreirani u skladu sa zahtevima radnog mesta, stepenom kvalifikacija i drugim unapred definisanim kriterijumima.

Ulaganje u profesionalni razvoj zaposlenih jedan je od ključnih prioriteta kompanije, u prilog čemu govori i činjenica da je tokom 2011. godine, svaki zaposleni prošao kroz minimum 400 sati treninga, a ovogodišnji plan predviđa da taj broj bude još i veći.

Treninzi zaposlenih koji se sprovode kako u Kragujevcu tako i u fabrikama FIATa širom Italije, Turske i Poljske, primarno su koncipirani da zaposlenom pruže neophodno znanje za rad na savremenoj opremi i u naprednim tehnološkim procesima koji se promenjuju u FAS-u.

U Kragujevac su u oktobru 2011. godine stigle potpuno automatizovane prese iz japanske fabrike Komatsu, dok se u "Karoseriji" instalira poslednja generacija Comau robota, a u "Lakirnici" nemačka oprema Eschmann.

Ambiciozan projekat kompletnog renoviranja fabrike u Kragujevcu, koji je započet početkom 2009. godine, sada ulazi u završnu fazu, kaže se u saopštenju.

Izvor: B92, Tanjug

Gotove fabrike kooperanata FIAT-a

Kragujevac: FIAT stigao, put kasni

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.