FIAT 500L Living predstavljen u Kragujevcu

Izvor: B92, 04.Jul.2013, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT 500L Living predstavljen u Kragujevcu

Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) predstavila je u četvrtak u fabrici u Kragujevcu najnoviji model, produženi FIAT 500L Living sa pet i sedam sedišta, kao i FIAT 500L Trekking. Početna cena FIAT-a 500L Living sa pet sedišta i dizel motorom biće 13.650 evra, dok je za najjeftiniji 500L Trekking sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.

Podsetivši da je tačno pre godinu dana u Kragujevcu počela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnja FIAT-a 500L, generalni direktor FAS-a, Antonio Ćezare Ferara, rekao je da je, do sada, izvezeno 80.000 ovih automobila.

"Ponosni smo što proizvodimo automobil koji spaja prošlost i sadašnjost, Italiju i Srbiju", rekao je Ferara i dodao da je 500L Livinig kompaktan automobil sa pet plus dva sedišta koji će se proizvoditi samo u Kragujevcu.

Novi ambasador Italije u Srbiji, Ðuzepe Manco, prvi put je posetio kragujevačku fabriku i poručio da Kragujevac i FAS jasno dokazuju zašto mnoge kompanije dolaze i investiraju u Srbiju: "Ovde pronalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju, uz rast u matičnoj zemlji."

"Mnogi i ne znaju da 500 italijanskih kompanija, koje posluju u Srbiji sa FIAT-om na čelu, čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji", rekao je Manco.

Komercijalni direktor FAS-a, Džeri Klark, naveo je da je 500L Living porodični auto, dužine 4,35 metra i prtljažnikom zapremine 630 litara, a izdvaja se po izuztenoj udobnosti, prostoru i nosivosti.

Klark je naglasio da je reč o automobilu srednje klase i da je veoma ponosan na činjenicu da je 500L dobio međunarodno priznanje organizacije EuroNCAP za savremani bezbednosni sistem, City Brake Control.

Porudžbine za FIAT 500L Living počeče tokom jula, najpre u Italiji, posle čega će moći da se naruči i kod nas, kao i u ostalim zemljama Evrope.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte više o modelu FIAT 500L Living.

Pročitajte o srpskoj promociji modela 500L Trekking.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FIAT 500L Living predstavljen u Kragujevcu

Izvor: Economy.rs, 05.Jul.2013, 11:15

Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) predstavila je u četvrtak u fabrici u Kragujevcu najnoviji model, produženi FIAT 500L Living sa pet i sedam sedišta, kao i FIAT 500L Trekking.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.