FIAT 500 sa 340 ks

Izvor: B92, 08.Avg.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT 500 sa 340 ks

Gde je granica u unapređivanju performansi malog FIAT-a 500? U nemačkoj tjunerskoj kući G-Tech očigledno misle da je nema, s obzirom da su ponudili verziju koja može da razvije 340 ks.

G-Tech je poboljšani FIAT 500 predstavio pod imenom Sportster, a već na prvi pogled primećuje se da su Nemci izvršili značajne konstruktivne promene na automobilu.

Niža silueta nije postignuta samo spuštanjem oslanjanja, već i skraćenjem stubova koji nose krov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kompletno je zamenjen prednji branik, na pragovima su dodati aerodinamični elementi, dok se na zadnjem delu automobila ističu integrisani difuzor i centralno postavljeni izduvni sistem.

G-Tech je ugradio i specijalna trkačka Recaro sedišta, Momo upravljač i papučice nožnih komandi od nerđajućeg čelika.

Kupcima se nude tri nivoa unapređenja pogonskog agregata. Osnovna verzija raspolaže sa 224 ks, dok Sportster RS razvija 250 ks.

Za one kojima je i to malo, dostupan je i najjači model Sportster RGT sa čak 340 ks.

Pročitajte o FIAT-u 500 Abarth sa 300 ks.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.