FENOMENALNO: Italijanski 80-godišnjak otkrio kako je sa svojim Fiat Puntom besplatno vozio auto-putem

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 11:10

FENOMENALNO: Italijanski 80-godišnjak otkrio kako je sa svojim Fiat Puntom besplatno vozio auto-putem

Deka po imenu Mario ima 80 godina, vlasnik je Fiat Punta s kojim je donedavno italijanskim autoputem vozio bez plaćanja putarina, no nakon dve godine besplatne vožnje – stigao je kraj.

Na njegovu adresu stigla je kazna od 4.000 evra za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su uz pomoć nadzornih kamera na autoputu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << piše Jutarnji list.

Prema izveštaju policije, Mario je prolazio autoputem bez plaćanja tako što bi se „zalepio“ za vozilo ispred i projurio ispod rampe pre nego što se ona spusti.

U razgovoru za italijanski CorrieredellaSera, Mario je otkrio kako je „pobedio sistem“, ali i zašto odbija da plaća putarinu.

„Ja sam običan penzioner, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju penziju u potpunosti uplaćujem staračkom domu. I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao celu zemlju bez plaćanja. Šte je trebalo da radim dok su drugi spavali? Ne mogu da budem unutra ceo dan. Što se tiče kazne, neću je platiti,putevi bi trebalo da budu javni- u vlasništvu svih nas, i ne smeju ih naplaćivati. Da ne spominjem da su cene previsoke za uslugu koju nude. S ovakvim cenama očekujem više, usluga im je loša“, rekao je deda Mario.

„U svakom slučaju, ne nameravam da plaćam putarine“, zaključio je ovaj penzioner, koji je i dalje uveren u svoju nevinost.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.