FAS prodao 15.000 Punta Classic

Izvor: B92, 25.Jan.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAS prodao 15.000 Punta Classic

Preduzeće FIAT automobili Srbija je u 2010. prodalo skoro 15.000 Punta Classic, od čega je četvrtina izvezena.



Predstavnica za medije srpsko-italijanske kompanije Iva Đurić kaže da su vozila izvezena u Ukrajinu, Tunis, Maroko, Egipat i Liban i podseća da je izvoz Punta Classic počeo u drugom kvartalu 2010.

Đurićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetila i da će montaža Punta Classic od aprila do novembra 2011. godine biti prekinuta kako bi u tom periodu bila instalirana oprema za proizvodnju novog modela automobila čija probna proizvodnja treba da startuje krajem 2011, a serijska 2012. godine.

"Tehnološki najsavremenija oprema za proizvodnju novog modela automobila počeće da stiže početkom aprila i to uglavnom iz Japana, Italije, Nemačke i drugih evropskih zemalja", rekla je Djurićeva.

Predstavnica kompanije je podsetila da je ukupna investicija FIAT-a u Srbiju 940 miliona evra, od čega će najveći deo biti uložen upravo u nabavku nove opreme.

Projekat montaže Punta Classic u pogonima u Kragujevcu, od delova koji se uvoze iz Italije, počeo je u martu 2009, i kao prelazno rešenje, deo je strateškog ugovora između italijanskog proizvođača automobila FIAT i Republike Srbije o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku automobila, koji je potpisan septembra 2008.

Od marta 2009. do danas montirano je više od 32.000 Punta Classic.

U nekadašnjoj fabrici Zastava automobili, a sada FIAT automobili Srbija, u toku je rekonstrukcija i priprema pogona za proizvodnju novog modela automobila.

Taj automobil, kako se najavljuje, biće rađen samo u Kragujevcu i to u dve verzije - sa pet i sedam sedišta.

Vozili smo FIAT Punto Classic 1,2 LPG
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.