Euro NCAP: Tri zvezdice za Fiat Tipo

Izvor: Nacionalna klasa, 29.Okt.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro NCAP: Tri zvezdice za Fiat Tipo

Novi Fiat model, Tipo, se nije proslavio na Euro NCAP testu bezbednosti. Osnovno opremljeni model je ocenjen sa tri zvezdice, dok model opremljen opcionim paketom sigurnosnih sistema je popravio bilans na četiri.

Tipo je ocenjen sa 82% kada je u pitanju bezbednost putnika, 60% za bezbednost dece/beba putnika i 62% za bebednost pešaka. Ove ocene su dosta lošije od onoga što se traži da bi automobil imao pet zvezdica, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << je loša ocena kada je u pitanju bezbednost dece i beba putnika koja kod većine modernih automobila ima ocenu od bar 80%, a čak i Suzuki Baleno koji je takođe loše prošao na testovima ima 72% na tom polju.

Fiat je iskoristio novu mogućnost koju nudi Euro NCAP i Tipo poslao na testiranje sa baznim paketom opreme koji je ocenjena 25%, dok je model koji je bio opremljen opcionim paketom sistema za bezbednost dobio ocenu 57% što je omogućilo da ukupna ocena modela opremljenog opcionim paketom opreme bude četiri zvezdice.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.